Un baietel de nici un an se lupta in fiecare zi pentru viata lui. Inimioara micutului sufera de o malformatie pe care o operatie pe cord si o recuperare corespunzatoare o pot indrepta. Sa nu-l lasam sa lupte singur!

La inceputul lunii octombrie, Darius va implini un an. Primul lui an de viata pe acest pamant. De cand s-a nascut insa, baietelul cu ochi intrebatori a stat mai mult prin spitale, luptandu-se ca inima lui mica sa bata. Diagnosticul "ventricul drept cu cale dubla de iesire" este incercarea pe care trebuie sa o treaca o mana de om. Darius nu-si va serba prima aniversare cu tort si jucarii. O sonda il ajuta sa respire si alta sa se hraneasca. Pentru el si familia lui, singurul cadou care le-ar lumina viata ar fi posibilitatea de a merge la operatie in strainatate, pentru ca baiatul sa se poata recupera corespunzator. Cadoul pe care il asteapta Darius este viata.


CHIN FARA SFARSIT. Nimeni nu se astepta ca bebelusul vioi, nascut la 10 octombrie 2006 in Mangalia, sa aiba vreo problema de sanatate: nici o ecografie din timpul sarcinii nu a indicat nimic grav. Dupa sapte zile de la nastere, copilul a ajuns la spital, iar aici s-a constatat ca sufera de o malformatie a inimii, ca e infectat cu sepsis si klebsiella. O sonda nazo-gastrica a fost montata pentru ca bebelusul sa poata fi hranit. Apoi a inceput pelerinajul de la un spital la altul. Dupa o luna, Darius a ajuns la un spital in Bucuresti, unde i s-a pus diagnosticul de ventricul drept cu cale dubla de iesire. Pentru banding pulmonar, micutul a fost dus la Targu-Mures. In urma operatiei, Darius a putut renunta la masca de oxigen: plamanii lui se descurcau si singuri. Dar trupul baietelului avea sa mai sufere sute de injectii, patru montari de cateter pe vena jugulara, pe carotida. Din cauza sondei nazale, Darius are acum o rana la nivel laringian, iar la zece luni i s-a introdus un furtunas in stomac pentru a putea fi hranit.


SALVAREA. Chinul acestui copil poate lua sfarsit in urma unei operatii pe cord. "Momentan, starea lui e stabila. Medicii din tara ezita sa-l opereze, pentru ca le e teama de celelalte probleme aparute pe parcurs: gaura din gat si cea din stomac. Singura sansa e sa mergem la o clinica in afara tarii, pentru ca acolo Darius va putea beneficia de o recuperare corespunzatoare", spune cu speranta mama baiatului, Madalina Mircea. De cand i s-a nascut copilul, femeia sta alaturi de el in spitale zi si noapte. A ajuns sa simta si ea durerile pe care micutul le are de indurat, astfel ca spune "ne-a operat", "ne-a tratat" atunci cand vorbeste despre multele interventii pe care Darius le-a suportat. Cele mai grele momente pentru parinti au fost atunci cand nu mai stiau ce sa faca pentru a ajuta sufletelul chinuit, atunci cand doctorii le aruncau suspiciunea ca Darius ar putea avea si probleme neurologice, atunci cand, dupa operatia baiatului, a trebuit ca ei sa ceara calmante pentru micutul care se chinuia. Suferinta le-a dat si o lectie importanta. "Trebuie sa strangem 35.000 de euro pentru ca Darius sa mearga la operatie in Germania sau Italia. Oamenii au inceput deja sa ne sara in ajutor si ce m-a uns pe suflet a fost faptul ca cei care au donat nu si-au dat numele, au preferat sa faca o fapta buna in anonimat", spune emotionata mama.
Cu toate acestea, nu s-au strans mai mult de 1.300 de euro pana acum. Cu totii putem contribui la salvarea lui Darius.


SPERANTA
"Medicii din tara ezita sa-l opereze, pentru ca le e teama de celelalte probleme aparute pe parcurs: gaura din gat si cea din stomac. Singura sansa e sa mergem la o clinica in afara tarii, pentru ca acolo Darius va putea beneficia de o recuperare corespunzatoare"
Madalina Mircea, mama lui Darius  


Apel pentru viata unui copilCei care vor sa doneze pentru ca Darius sa fie operat o pot face in contul deschis la Raiffeisen Bank, agentia Mangalia, pe numele tatalui, Marian Mircea.
CONT LEI (RON) - RO29RZBR0000060009517414CONT EURO - RO23RZBR0000060009517425 - cu COD SWIFT RZBRROBUCONT DOLARI (USD) - RO71RZBR0000060009517434 - cu COD SWIFT RZBRROBU Pentru a lua legatura cu mama lui Darius, sunati la numarul de telefon 0749-55.12.11.