Partidul Femeilor din Polonia si-a facut un afis electoral cu sapte nuduri feminine, incercind sa obtina suficiente voturi in alegeri pentru a intra in Parlament.

Afisul Partidului Femeilor (Partia Kobiet, PK) risca sa socheze o tara cu populatie majoritar catolica. Cele sapte femei, dintre care una este chiar fondatoarea si presedinta acestui partid, scriitoarea Manuela Gretkowska, au pozat nud pentru acest afis, partile intime fiind acoperite de logoul: „Partidul Femeilor. Polonia este o femeie". Pe afis se afla si un slogan electoral: „Totul pentru viitor… si nimic de ascuns". Alegerile anticipate sint programate pentru 21 octombrie.

Potrivit liderului PK, afisul urmareste distrugerea „stereotipurilor lumii anacronice a politicienilor, dominata de barbatii inchisi in costumele lor negre cu cravata".

„Noi sintem frumoase, goale, mindre. Sintem reale, sincere in trup si suflet. Aceasta nu este pronografie, nu are nimic de a face cu sexul, fetele noastre exprima inteligenta, interes, incredere. Nu avem nici buzele intredeschise, nici ochii inchisi", a adaugat ea.

Creat la inceputul acestui an, Partidul Femeilor, creditat cu 3% din optiunile electoratului (sub pragul de 5% necesar pentru intrarea in Parlament), are in prezent 1.500 de membri. Mai multe femei cunoscute, printre care actrita Krystina Janda si campioana mondiala la box feminin Agnieszka Rylik, sprijina aceasta formatiune politica.

„Ultima provocare lansata de Liga familiilor poloneze (LPR) pe tema inaspririi legii contra avorturilor a declansat ofensiva", a afirmat Manuela Gretkowska, explicindu-si decizia de a se lansa in lupta politica. Polonia s-a remarcat prin excentricitatea guvernarii fratilor Kaczynski si pozitiile divergente fata de UE.