In doar citiva ani a reusit performanta de a schimba la culoare, gust si miros cam tot ce a atins.

Sa spunem ca avem de-a face cu un personaj pitoresc, Bibi Gecali. Sa mai zicem ca numele acestui personaj a ajuns sa fie asociat cu o se
In doar citiva ani a reusit performanta de a schimba la culoare, gust si miros cam tot ce a atins.

Sa spunem ca avem de-a face cu un personaj pitoresc, Bibi Gecali. Sa mai zicem ca numele acestui personaj a ajuns sa fie asociat cu o serie de evenimente, de domenii si de oameni. Prin presa, prin afaceri cu care controla presa, prin bani. Prin faptul ca oferea in masuri inegale si piine, si circ unei populatii flaminde si triste.

Exista doua perspective. Daca esti de partea sticlei unde un pusti tuciuriu obtine citeva sute de euro din mila lui Bibi, il poti privi ca pe un erou. Daca esti de partea televizorului ce da inspre fotolii, canapea si cam tot ceea ce inseamna viata obisnuita, fara Gecali in ea, nu poti sa nu fii fascinat de patologicul unui om cu vadite tendinte dictatoriale. Bineinteles, telespectatorii cu o instructie intelectuala ori cu un bun-simt sub nivel mioritic si care cred in continuare ca legionarii au fost doar niste buni ortodocsi, iar comunistii niste constructori de sosele si blocuri nu trebuie sa isi faca probleme. Ei pot in continuare sa viseze, in lumea lor, la "pohtele" lui Bibi Gecali.

Probleme sint pentru cei care isi dau seama ca, in permanenta, tot ceea ce atinge Gecali se transforma. Isi schimba culoarea, mirosul si gustul. Si mai ales, pentru cei care isi dau seama ca are sanse de a ajunge europarlamentar, adica un reprezentant oficial al Romaniei. A pus mina pe o echipa de fotbal si a sfirsit prin a scoate fotbalul din ecuatie. Ani intregi de progres in domeniul tehnicii de joc, al procesului de selectie a jucatorilor, a tot ceea ce inseamna profesionism sportiv au fost aruncate la gunoi.

Intocmai precum smecherul ce intra in puscarie si il zvinta in bataie pe cel ce era acolo smecher, ca sa ii ia locul, Bibi Gecali a inlocuit sportul cu umilinta. L-a umilit pe "Regele" Hagi si i-a luat coroana. A pus sila unde altadata era pasiune. Adica in inima suporterilor. Pina si institutia Bisericii a fost spurcata de banii lui, pentru ca in schimbul lor a cumparat de la cler imagine si voturi. L-a facut pe Dumnezeu consilier politic si dupa secole de zbateri, in care religia si politica au reusit sa se despleteasca din nefireasca lor uniune, Bibi Gecali vrea sa le fie nas. A zdrobit figuri de intelectuali. Nu cu pumnul, ci cu bani. I-a cumparat ca pe mere si i-a aruncat ca pe cotoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.