Preturile pe Litoral ar urma sa creasca cu 5 pana la 7%, pe Litoral, in sezonul turistic 2008, majorarile vizand, in special, cresteri de salarii pentru motivarea personalului angajat, au anuntat, ieri, la Mamaia, agentii de turism. Pe o ploaie toren
Preturile pe Litoral ar urma sa creasca cu 5 pana la 7%, pe Litoral, in sezonul turistic 2008, majorarile vizand, in special, cresteri de salarii pentru motivarea personalului angajat, au anuntat, ieri, la Mamaia, agentii de turism. Pe o ploaie torentiala, care arata ca sezonul turistic pe Litoralul romanesc, cu greu poate fi prelungit pana la 1 octombrie, peste 300 de agenti de turism s-au reunit la Bursa de Turism Litoral 2008 (19 - 22 septembrie), pentru perfectarea contractelor de parteneriat intre hotelieri si touroperatori. Sezonul 2007 a fost caracterizat ca unul foarte profitabil si care poate sa creasca optimismul agentilor de turism care opereaza pe Litoral. Operatorii apreciaza ca in 2008 vor creste preturile pe Litoral cu 5 - 7%, insa daca preturile la utilitati vor creste, scumpirile ar putea ajunge pana la 10%. Acestia au pus cresterile si pe seama majorarilor salariale, pentru a motiva personalul angajat din sector
Turism la negru pe plajele romanesti
Aproximativ 90% din activitatea de pe plaje nu a fost fiscalizata nici in acest an, pe litoral existand inca "mult turism la negru", a declarat, ieri, Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru Comert si Turism.
"Trebuie sa acceptam ca 90% din activitatea de pe plajele litoralului nu a fost fiscalizata nici in anul 2007 si ca exista inca mult turism la negru in zona incepand de la serviciile de alimentatie publica, inchirieri de sezlonguri etc.", a afirmat Morariu. Ea a recunoscut ca Litoralul nu "se poate lauda cu un nivel deosebit al serviciilor", si ca exista probleme determinate de lipsa de personal, costul crescut al energiei si utilitatilor, dar si de lipsa de experienta a hotelierilor in managementul modern. Morariu a mai spus ca investitiile in hotelurile de unu si doua stele sunt o necesitate imediata, iar daca deficientele nu vor fi remediate, acestea vor fi declasificate.
In plus, reprezentantul operatorului de turism TUI in Romania considera ca actuala strucura centrala care gestioneaza problemele turismului romanesc este nefunctionala si nu va putea realiza tintele Master Planului pentru turism. Avem nevoie de o interfata, de un partener de dialog in cadrul Guvernului si cu toata sustinerea necesara", a spus reprezentantul TUI, Ciprian Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.