Compania de leasing operational LeasePlan, controlata de Volkswagen Group, a inaugurat oficial ieri biroul din Romania, planificand sa finanteze pana la finele anului achizitia a 100 de autovehicule si a altor 800 de masini anul viitor, au anuntat re
Compania de leasing operational LeasePlan, controlata de Volkswagen Group, a inaugurat oficial ieri biroul din Romania, planificand sa finanteze pana la finele anului achizitia a 100 de autovehicule si a altor 800 de masini anul viitor, au anuntat reprezentantii companiei.LeasePlan Romania face parte din grupul olandez LeasePlan, detinut de un consortiu alcatuit din Volkswagen Group (50%), Compania de Dezvoltare Mubadala din Abu Dhabi (25%) si Grupul Olayan (25%). Pentru inaugurarea reprezentantei locale, compania a investit 1,2 milioane euro, suma acoperind cheltuielile cu aparatura si infrastructura IT, inchirierea birourilor si infiintarea firmei. "Exista de mai multi ani cerere din partea multinationalelor pentru leasingul operational, un produs foarte cunoscut in Vest (...). Obiectivul nostru este sa livram anul viitor 800 de masini, iar la sfarsitul lui 2009, sa ajungem la o flota de peste 1.700 de masini", a declarat directorul general LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean. Pe piata locala, compania va oferi servicii de management al flotelor, achizitie de autovehicule, reparatii si mentenanta. "Romania este in faza in care trece de la leasing financiar la leasing operational si clientii incep sa se obisnuiasca cu astfel de servicii", a spus directorul executiv al LeasePlan Corporation, Vahid Daemi. Anul trecut, la nivel international, grupul a inregistrat un profit de 210,8 milioane euro, iar in primele sase luni din 2007 a raportat o crestere de 28%, la 126,3 milioane euro. LeasePlan detine si o licenta bancara universala, reglementata de Banca Centrala Olandeza, precum si propria companie de asigurari, cu sediul central in Irlanda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.