Ioan Lascau (foto), fostul director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor, devenit apoi pentru scurta vreme consilier de preaderare in cadrul Ministerului Finantelor Publice, va fi judecat pentru un sir de opt infractiuni.
Ioan Lascau (foto), fostul director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor, devenit apoi pentru scurta vreme consilier de preaderare in cadrul Ministerului Finantelor Publice, va fi judecat pentru un sir de opt infractiuni. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererile lui Lascau de suspendare si apoi de stramutare a procesului. Decizia este inatacabila. Anchetatorii DNA, care au instrumentat cazul, au stabilit ca Ioan Lascau se face vinovat de trafic de influenta si luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la bancruta frauduloasa, spalare de bani, evaziune fiscala, abuz in serviciu si contra intereselor publice si efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite. Fostul finantist a fost retinut de procurorii DNA la finele lunii octombrie 2004.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.