PROPUNERE - Redevente mai mari pentru Petrom Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) va propune Guvernului marirea redeventei petroliere achitate de toate companiile, inclusiv Petrom. Aceasta beneficiaza de o redeventa fixa pana in 2014, c
PROPUNERE - Redevente mai mari pentru Petrom Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) va propune Guvernului marirea redeventei petroliere achitate de toate companiile, inclusiv Petrom. Aceasta beneficiaza de o redeventa fixa pana in 2014, conform contractului de privatizare. Bogdan Gabudeanu, presedintele ANRM, a precizat ca taxele din Romania sunt mult mai mici decat cele din statele UE, iar prin modificare se urmareste alinierea redeventei si a celorlalte taxe petroliere la nivelul celor din UE.  IAR - Negocierile cu  Eurocopter continua Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei pentru vanzarea pachetului de 64,89% din capitalul IAR Ghimbav, pana la  21 octombrie. Daca pana la acea data AVAS nu finalizeaza negocierile cu Eurocopter, singur petitor al IAR, procesul  de vanzare va fi reluat. Compania produce elicoptere si avioane  si realizeaza lucrari de mentenanta, reparatii si moder­nizari de aeronave.   AVAS - Electroputere  s-a privatizat Compania saudita Al Arrab Contracting Company a cumparat 62,82% din titlurile Electroputere Craiova pentru care va plati statului 2,3 mi­lioane de euro. In plus, Al Arrab va asigura un capital de lucru de 37 milioane de euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane de euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5-61 milioane de euro. Contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in perioada ime­diat urmatoare de reprezentantii AVAS si de cei ai companiei Al Arrab.   LICITATIE - RAPPS vinde noi immobile  Guvernul a aprobat scoaterea la licitatie a unor imobile nerevendicate, aflate in proprietatea privata a statului. In Ca­pitala vor fi vandute cinci spatii comerciale aflate in centru, trei apartamente, doua cladiri si mai multe ateliere cu magazii. De asemenea, va scoate la vanzare si Comple­xul Bojistea din judetul Dolj cu terenul aferent de 144.589 metri patrati, doua anexe, un canton silvic si o casa de incubatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.