Veteranii trupei de rock britanice Rolling Stones s-au situat pe primul loc in topul Forbes al cantaretilor care au obtinut cele mai mari castiguri in perioada iunie 2006 - iunie 2007, informeaza AFP.

In perioada iunie 2006 - iunie 2007, membrii trupei Rolling Stones au castigat 88 de milioane de dolari, majoritatea banilor provenind din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, "A Bigger Bang".

Pe locul al doilea in top s-a situat rapper-ul Jay-Z, in varsta de 37 de ani, care a castigat 83 de milioane de dolari. Mare parte din acesti bani au fost castigati de iubitul cantaretei de muzica pop Beyonce datorita pozitiei sale de director executiv al casei de discuri Def Jam Recordings, cu sediul la New York. De asemenea, Jay-Z este proprietarul unui bar luat in franciza si detine actiuni la companiile Budweiser, Hewlett-Packard si General Motors, potrivit revistei Forbes.

Madonna, in varsta de 49 de ani, s-a situat pe pozitia a treia, cu 72 de milioane de dolari, si este urmata in top de trupa americana de rock Bon Jovi, care s-a lansat pe scena muzicii internationale in 1983 si care in perioada iunie 2006 - iunie 2007 a castigat 67 de milioane de dolari.

Elton John, care a implinit recent 60 de ani, a castigat 53 de milioane de dolari in ultimul an, putin mai mult decat Céline Dion (45 de milioane de dolari).

In topul primilor zece cantareti cu cele mai mari castiguri in ultimul an au mai fost inclusi rapper-ul 50 Cent, trupa irlandeza de rock U2 si rapper-ul P. Diddy, pe numele real Sean Combs, cu 33, 30 si, respectiv, 23 de milioane de dolari.

"Muzica pop a fost multa vreme un joc pentru tineri. Dar cand este vorba de cele mai mari incasari veteranii sunt cei care castiga", informeaza Forbes, precizand ca daca vanzarile de albume sunt esentiale, turneele sunt gaina cu ouale de aur.

"Cele mai mari incasari provin din turnee. Ši nimic nu atrage multimile de fani mai mult decat cantaretii cu renume", adauga Forbes.

Numai muzicieni precum Rolling Stones si Madonna isi permit sa ceara pe un bilet sume de 135 si, respectiv, 180 de dolari.
Mediafax