Primarul Adriean Videanu a varat recent pe lista de proiecte aprobate de Consiliul General o investitie de peste 700.000 de euro intr-o fantana arteziana. Aceasta ar trebui sa fie amenajata in Piata Universitatii, in coltul dinspre spitalul Coltea.
Primarul Adriean Videanu a varat recent pe lista de proiecte aprobate de Consiliul General o investitie de peste 700.000 de euro intr-o fantana arteziana. Aceasta ar trebui sa fie amenajata in Piata Universitatii, in coltul dinspre spitalul Coltea. Pentru ca au simtit ca lucrarea este supraevaluata, consilierii generali au refuzat in doua randuri sa o aprobe. Din cauza ca investitia avea nevoie doar de o majoritate simpla, fantana cu pricina va fi pana la urma construita

Justificarea din studiul de fezabilitate pentru demararea acestui proiect este facuta in bataie de joc. Se precizeaza ca investitia „va aduce o atmosfera dulce si eleganta“ in acea parte a orasului. Intr-o zi obisnuita, tranzitarea zonei respective este un cosmar pentru soferii blocati in trafic, in special din cauza lucrarilor decise tot de Adriean Videanu. Santierul pentru amenajarea fantanii si a zonei verzi de langa ea va dura si el 6 luni de acum incolo

Avizul de urbanism pentru proiectul respectiv a fost deja semnat de arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold. Acesta este recunoscut pentru faptul ca nu semneaza proiectele de dezvoltare, dar, in ca zul hotararii promovate de Videanu, a semnat ca primarul. La randul ei, conducerea Administratiei Lacuri si Parcuri Bucuresti sustine ca proiectul ar putea costa mult mai putin, insa acestea sunt primele evaluari din studiul de fezabilitate comandat de primarul general

In vreme ce Bucurestiul arata ca dupa bombardament, primarul Adriean Videanu se da de ceasul mortii ca sa treaca de Consiliul General noi lucrari. Printr-o hotarare ce tocmai a fost aprobata, spatiul verde din Piata Universitatii, care se invecineaza cu spitalul Coltea, va fi preschimbat in santier. Culmea tupeului, acolo vor fi amenajate o fantana arteziana, cateva alei si un sistem de irigatie care vor costa peste 700.000 de euro, cu tot cu TVA. A fost nevoie de trei sedinte consecutive de consiliu pentru ca aceasta gaselnita a primarului sa fie aprobata de consilierii generali.

Hotararea de Consiliu General prin care s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea „Ansamblului fantana Lira Esedra, spatiu verde, sistem de irigatii“ a iscat un adevarat scandal la primarie. Proiectul a fost pus de mai multe ori pe ordinea de zi, insa a fost respins de consilieri. A fost nevoie sa se faca presiuni asupra membrilor din Consiliu, pentru ca studiul cu pricina sa treaca. Motivul scandalului a fost, cum era de asteptat, faptul ca majoritatea consilierilor s-a prins de tunul pe care Videanu si oamenii sai din primarie tocmai l-au pus la cale. In final, in studiul de fezabilitate s-au trecut o serie de justificari puerile, la capitolul Motivatii pentru realizarea investitiei.

'Atmosfera dulce si eleganta>> pentru soferii disperati
Firma de proiectare care a fost aleasa sa dea o explicatie pentru ciudatenia ticluita de primarul general s-a numit SC Granat Com-Trans Proiect SRL. In studiul de fezabilitate intocmit de aceasta se precizeaza: „Fantana Lira Esedra este o solutie noua si unica din punct de vedere arhitectural“. Dupa aceste aprecieri urmeaza partea hilara. „Sistemul de iluminat cu lumina reflexa va produce o atmosfera dulce si eleganta si va conferi o luminozitate difuza si indirecta, unica, a aleilor si arborilor“, se precizeaza in documentul care justifica o cheltuiala de peste 700.000 de euro de la bugetul local.
Pe langa fantana ce va fi iluminata „sublim“, banii vor fi tocati si pentru achizitionarea de plante. Acestea sunt si ele deosebite: „cupresusciparis Leylandi“, „arbori de Platanus“ si „plantatii de Fagus sylvatica“. Toate aceste verdeturi vor usura si ele bugetul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.