"Din cauza ca nu s-au mai construit camine noi in ultimii ani, iar numarul studentilor creste de la an la an, precum si din cauza coruptiei existente in acest domeniu, deficitul de cereri neonorate trebuie gestionat de Ministerul Educatiei, prin elab
"Din cauza ca nu s-au mai construit camine noi in ultimii ani, iar numarul studentilor creste de la an la an, precum si din cauza coruptiei existente in acest domeniu, deficitul de cereri neonorate trebuie gestionat de Ministerul Educatiei, prin elaborarea unei strategii in acest sens", a spus el.
La nivel national sunt 106.000 locuri in camine, 250.000 de studenti si 140.000 de cereri, iar in marile centre unievrsitare din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara sunt onorate doar aproximativ 50% din solicitari, singura solutie fiind constructia de noi camine. In cadrul Universitatii Bucuresti sunt 35.000 de studenti, sunt disponibile 4380 de locuri in camine, in conditiile in care cererea este de doua ori mai mare. Paduraru a mai spus ca in aceasta vara au fost renovate caminele Theodor Pallady, Panduri, Magurele, Poligrafie, Leu, Belvedere si sapte din Complexul Regie. In legatura cu caminul nou din Grozavesti, a carui constructie a inceput de peste sapte ani, Paduraru a spus ca exista promisiuni ca anul viitor va fi terminat si dat in folosinta, conditiile de aici fiind foarte bune, cu grup sanitar in camera si mobilier modern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.