Clasicele desene animate marca Disney s-au lansat in Romania intr-un cadru tipic Disneyland.„Cartea Junglei", un titlu celebru care va fi,
din aceasta toamna, accesibil Primele cinci DVD-uri cu filme de animatie clasice marca Disney au fost lansate in Romania joi seara, la Sala Palatului. Magia Disney a fost redata prin jocuri de lumini, concerte din muzica Disney, personaje Disney, jocuri, desene, printese si alte distractii de acest gen. „Marile aventuri ale Porcusorului", „Tarzan", „Cautindu-l pe Nemo", „Fabrica de ris a lui Mickey" si „Fabrica de ris a lui Donald" sint primele cinci filme lansate, in primul an urmind sa se ajunga la 26 de titluri. Urmatorul pe lista este „Cartea Junglei", care va fi disponibil in magazine din 3 octombrie. „Pentru prima oara, Disney vine cu animatie pe DVD in Romania. Valorile copilariei promovate de Disney, legate de familie, scoala sau prietenie, dau copiilor o alternativa desenelor animate pline de violenta care ruleaza acum pe principalele canale de televiziune specializate", spune Sorin Gheorghiu, director comercial la Prooptiki, compania de distributie care detine licenta Disney.

Walt Disney este regele fictiunii infantile de secol XX, remodeleaza tot ceea ce copiaza din folclorul si basmele secolului XIX intr-o forma ideala nord-americana, care mai apoi este reexportata in toata lumea. Disney infantilizeaza tot ce atinge, dupa modelul inocentei adultului american, care se vede ca pe un copil si vrea sa fie rasfatat, complet lipsit de griji si amenintat doar de monstrii din povesti.

La eveniment au participat, printre personajele de desene animate, unsprezece oameni din echipa Disney, printre care se numara Matthew Brokes, executive director Walt Disney Studio Home Entertainment, si Andreas Peters, managing and finance director WD World Complany Germania. „Niciodata nu au venit atitia oameni din staff-ul Disney la o lansare in Europa de Est. Au facut asta pentru ca piata din Romania este acum in centrul atentiei. S-a dezvoltat retailul, au aparut mai multe magazine, s-a format un public constant si vinzarile au fost bune", explica Sorin Gheorghiu. DVD-urile vor fi disponibile in toate retelele Flanco, Media Galaxy, Diverta si in hipermarketuri.

Recorduri Disney este primul brand ca notorietate in lume in entertainment si pe locul sase in toate domeniile. Pentru ca, nu mai departe de anul trecut, au facut colectie de recorduri, de la cel mai bine vindut DVD din toate timpurile („Piratii din Caraibe. Cufarul Omului Mort") la cele mai bine vindute trei titluri din 2006 („Piratii din Caraibe", „Cars" si „Cronicile din Narnia"). Au avut, de asemenea, cea mai bine vinduta relansare, „Mica Sirena", care s-a vindut in doua saptamini in 10,2 milioane de exemplare, si cel mai bine vindut titlu de animatie, „Bambi 2".

Pentru detalii legate de desenele animate distribuite de Prooptiki accesati www.cotidianul.ro/select