Directorul economic de dezvoltare al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor, Carmen Sandulescu, a vandut, joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), un pachet de 1,05% din capitalul companiei, pentru 11,13 milioane de lei (circa 3,27
Directorul economic de dezvoltare al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor, Carmen Sandulescu, a vandut, joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), un pachet de 1,05% din capitalul companiei, pentru 11,13 milioane de lei (circa 3,27 milioane de euro).
Cele 10,5 milioane de actiuni au fost cedate la pretul de 1,06 lei pe unitate, in urcare cu 0,95% comparativ cu ultimul pret din sedinta precedenta. In urma transferului, participatia directorului economic s-a diminuat de la 11,32%, la 10,27%.
Lehman Brothers Real Estate Partners, divizia de investitii imobiliare a bancii americane Lehman Brothers, a cumparat, joi, de la directorul executiv al companiei, Ioan Dan Popp, 3,08% din capitalul Impact Developer&Contractor, prin intermediul unei tranzactii speciale in valoare de 32,41 milioane de lei, derulata la BVB.
Popp a vandut actiunile prin negociere directa, pe piata Deal, la acelasi pret de la inchiderea de miercuri, de 1,05 lei. De asemenea, directorul executiv a mai cedat o participatie de 2,1%, pe piata principala a BVB, in cadrul unei tranzactii de 22,26 milioane de lei. In total, Popp a instrainat 5,18% din capitalul dezvoltatotului imobiliar, incasand 54,67 milioane de lei. Actionarul detinea anterior transferurilor de joi 30,2% din capitalul companiei, iar in urma operatiunilor, detinerea sa s-a diminuat la circa 25%.
Lehman Brothers Real Estate Partners realizeaza investitii directe in proprietati, companii imobiliare si servicii comerciale asociate domeniului imobiliar, in special din America de Nord, Europa si Asia, precum si pe alte piete internationale, prin vehicule de investitii private, insumand peste cinci miliarde de dolari de angajamente in capital. Investitiile sunt structurate in general ca proprietati, societati mixte, credite ipotecare si investitii in debite si capital, cu un target cuprins intre 10 si 100 de milioane de dolari pe tranzactie, se arata in comunicatul Impact.
"Investitia noastra este un pas important in stabilirea unei relatii strategice cu Impact, aceasta continuand sa isi realizeze cu succes planurile de afaceri si sa isi extinda operatiunile pe piete noi", a declarat, joi, intr-un comunicat, directorul Lehman Brothers Real Estate Partners, Gerald Parkes.
Lehman Brothers a fost infiintata in 1850, avand sediul central in New York si sedii secundare in Londra si Tokyo, precum si o retea de birouri situate in toata lumea.
La BVB, atat pe piata Deal, cat si pe pe piata principala, au fost transferate, joi, mai multe pachete de actiuni Impact, reprezentand 6,27% din capitalul companiei imobiliare, valoarea tranzactiilor insumand 66,21 milioane de lei.
Pe piata Regular au fost transferate pachete de actiuni totalizand 3,18% din capitalul Impact, pentru 33,8 milioane de lei, la un pret mediu de 1,06 lei pe actiune, in crestere cu 0,95% comparativ cu cotatia de miercuri.
Impact a anuntat, miercuri, dupa inchiderea sedintei BVB, ca negociaza cu o societate financiara specializata in investitii de capital in domeniul imobiliar atragerea firmei ca partener de investitii, directe sau indirecte, in companie, fondurile obtinute urmand sa fie folosite pentru achizitia de terenuri si finantarea proiectelor.
Actionarii Impact au decis, in luna iulie, majorarea capitalului cu 23,5 milioane de lei, in contextul interesului pentru companie al unor investitori institutionali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.