Daniel Morar sustine ca e normal ca, atat timp cat obiectul de activitate al Directiei pe care o conduce este lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, si persoanele cercetate sa fie la acelasi nivel. De asemenea, Morar spune ca avalansa de cereri di
Daniel Morar sustine ca e normal ca, atat timp cat obiectul de activitate al Directiei pe care o conduce este lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, si persoanele cercetate sa fie la acelasi nivel. De asemenea, Morar spune ca avalansa de cereri din ultimul timp, de incepere a urmaririi penale pentru multi actuali si fosti demnitari, reprezinta "urmarea fireasca si necesara a recentei decizii a Curtii Constitutionale, care spune ca atunci cand vrem sa cercetam ministri, este nevoie de avizul presedintelui sau a uneia din cele doua camere, nu doar pentru ministrii in exercitiu, ci si pentru fostii ministri. Ei, exact asta facem acum. Intrucat orice act de cercetare efectuat in lipsa avizului pentru un ministru sau fost ministru este lovit de nulitate, procurorii intocmesc referat, iar eu sesizez Presedintia pentru obtinerea avizului".
Morar considera ca nu e normal ca ministrul Justitiei sa dea publicitatii date din dosare aflate in cercetare si ca, in cazul lui Chiuariu, nu poate fi vorba de o razbunare a DNA, intrucat dosarul a fost deschis inainte ca acesta sa ceara revocarea din functie a procurorului Tulus si nu invers.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.