Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Brasov, Marius Cozma, dosarul lui Cristian Cioaca nu a ajuns pana la ora la care expira ordonanta de retinere, la Curtea de Apel Brasov, pentru ca procurorii nu au solicitat instantei propunerea de ar
Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Brasov, Marius Cozma, dosarul lui Cristian Cioaca nu a ajuns pana la ora la care expira ordonanta de retinere, la Curtea de Apel Brasov, pentru ca procurorii nu au solicitat instantei propunerea de arestare preventiva a politistului. Politistul brasovean a fost adus de politisti, miercuri, in jurul orei 16.30, la Parchetul Tribunalului din municipiu, unde a fost audiat pana dupa miezul noptii, el fiind suspectat de omor calificat. Conform lui Marius Iacob, procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe numele lui Cristian Cioaca a fost emisa, miercuri, o ordonanta de retinere pe 24 de ore, incepand cu ora 17.30. "Pe numele lui Cristian Cioaca a fost emisa o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Pe tot parcursul audierilor, politistul a avut o atitudine necooperanta. Avem mai multe probe la dosar, dar deocamdata nu le putem da publicitatii", a declarat Marius Iacob, precizand ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Cioaca sub acuzatia de omor calificat. "Fata de acesta (n.r - politist), procurorii au inceput urmarirea penala, retinand ca exista indicii temeinice ca a savarsit infractiunea de omor calificat, constand in aceea ca in noaptea de 29/30 august 2007 si-a ucis sotia, dupa care a transportat-o cu autoturismul personal pe traseul Brasov - Pitesti si a abandonat cadavrul intr-o zona in curs de identificare", arata Parchetul General.
Doua echipe de politisti din Brasov si Bucuresti, alaturi de procurorul Marius Iacob, au facut cercetari, miercuri, in subsolul blocului unde este apartamentul avocatei disparute, apoi au mers in locuinta acesteia pentru a lua noi probe. "Din apartamentul avocatei s-au ridicat mai multe obiecte posibil purtatoare de urme", a precizat Iacob. La randul sau, Robert Ghinescu, fratele avocatei, a declarat ca atat el, cat si familia sa au incercat, marti, sa ia legatura cu Cristi Cioaca, iar dupa mai multe apeluri acesta a raspuns si i-a invitat intr-un club, apoi a inchis. Potrivit Mediafax, contactat de ziaristi, politistul Cioaca a refuzat sa dea declaratii, spunand: "Nu am timp acum, poate alta data".
Urme de sange
Anchetatorii brasoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei Elodia Ghinescu, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Potrivit anchetatorilor si declaratiilor unui martor chemat de catre acestia la fata locului, in apartamentul lui Cioaca au fost gasite urme de sange pe peretii si covorul din dormitorul celor doi soti, pe usa din hol si pe gresia din baie. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, Ilie Orzea, a anuntat la inceputul saptamanii, ca dosarul privind disparitia avocatei Elodia Ghinescua fost trimis la Parchetul instantei supreme.
Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisar-sef Liviu Naghi a declarat, citat de Mediafax, ca in urma verificarilor s-a stabilit ca politistul Cristian Cioaca, angajat la Sectia 2 Politie Brasov, era de serviciu in noaptea de 29 august cand a disparut sotia sa, dar a rugat un coleg sa-l inlocuiasca. Elodia Marilena Ginescu, in varsta de 38 de ani, avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa in 30 august. Sotul acesteia, politistul Cristi Cioaca, a anuntat disparita femeii abia in data de 5 septembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.