Daca in aceste zile vreun ziarist isi permite sa comenteze raportul CSM despre situatia de la DNA, risca un val de balbe si injurii pe forumurile de pe internet. Principiul e simplu - daca scrii de rau despre unii procurori, inseamna ca esti corupt. Nu cumva sa te uiti in ograda celor care impart dreptatea, ca e ca pe vremea comunistilor: „Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine“. Ce conteaza ca in acel raport apar lucruri atat de grave, incat te si intrebi daca nu cumva ne aflam prin anii mineriadelor...

Foarte putini par acum dispusi sa observe ca in acest moment riscam sa cadem intr-o capcana fatala. Daca ceea ce se intampla ar fi doar o razbunare intre ei, politicienii, cu ajutorul unor personaje parcate prin Justitie, ar mai fi cum ar mai fi. Am putea spune, bine, sa fie la ei acolo, slava Domnului ca nu ne afecteaza pe noi, ca iata, noua celor de jos ni se face dreptate, procesele nu dureaza ani intregi, judecatorii nu sunt incorecti sau incompetenti, iar procurorii isi fac treaba foarte bine si in interesul cetateanului! Dar oare asa stau lucrurile? Ii vedeti in stare pe cei care participa la astfel de manevre sa lase haina cu „scheme“ in cui si sa imbrace roba sfintita de profesionalism pentru ca acum au in fata un simplu cetatean?

Problema e ca in Romania ultimilor ani s-a tot vorbit despre coruptia generalizata, iar asta inseamna ca toate domeniile au fost atinse. Evident, nici Justitia nu putea sa scape nepatata. Ce inseamna de fapt coruptie generalizata? Inseamna ca defectul se afla in primul rand la judecatori si procurori, caci daca aici ar fi mers lucrurile cat de cat bine, coruptia nu s-ar fi generalizat. Pedepsele corecte si conforme cu legea, aplicate la timp si in numar semnificativ, n-ar mai fi permis flagelului sa se intinda peste toate domeniile.