Cei mai valorosi reprezentanti ai tenisului masculin autohton vor incerca, in acest weekend, sa se mentina in Grupa Mondiala pentru a 11-a oara in ultimii 12 ani, echipa tricolora coordonata de Florin Segarceanu si Adrian Marcu urmand sa intalneas
Cei mai valorosi reprezentanti ai tenisului masculin autohton vor incerca, in acest weekend, sa se mentina in Grupa Mondiala pentru a 11-a oara in ultimii 12 ani, echipa tricolora coordonata de Florin Segarceanu si Adrian Marcu urmand sa intalneasca, in deplasare, incomoda selectionata a Japoniei. In urma tragerii la sorti a meciurilor care vor fi gazduite de "Namihaya Dome" din Osaka si transmise in direct de TVR 1, cu incepere de azi, de la ora 6, liderul echipei noastre, Andrei Pavel, a anuntat ca suntem principali favoriti, "dar Cupa Davis e Cupa Davis si pot aparea mereu surprize!".
Pe vremea cand Ilie Nastase facea legea pe terenurile de tenis din intreaga lume, echipa masculina de tenis a Romaniei era o prezenta traditionala a fazelor superioare din Cupa Davis, disputand si cateva finale de vis cu SUA cu "Salatiera" pe masa. Anii au trecut, ierarhiile s-au schimbat, iar echipa noastra tricolora s-a obisnuit sa joace doar in primul tur al Grupei Mondiale si in barajul pentru mentinere in elita, singura iesire din tipar fiind in 2005, cand a acces in sferturile de finala, faza in care a fost eliminata de Croatia. Si in acest an, dupa ce in februarie a capotat in primul tur in fata galonatei selectionate a Frantei, echipa formata din Andrei Pavel, Victor Hanescu, Florin Mergea si Horia Tecau va evolua in play-off-ul Grupei Mondiale, urmand sa intalneasca, de azi si pana duminica, la Osaka, modesta, dar incomoda selectionata a Japoniei. Ieri, in prezenta ambelor echipe, oficialii Davis Cup au stabilit prin tragere la sorti ca "balul" de la Osaka sa fie deschis, in aceasta dimineata, cu incepere de la ora 6, intr-un meci transmis in direct de TVR 1, de Victor Hanescu si Takao Suzuki. Conform programului, in cel de-al doilea meci de simplu de azi, Andrei Pavel va juca in compania tinerei sperante nipone Go Soeda, iar maine dimineata, de la ora 7, cuplul "manjilor" Florin Mergea si Horia Tecau urmand sa dea piept cu perechea formata din Satoshi Iwabuchi si Takao Suzuki. In ultima zi, duminica, de la ora 5, Takao Suzuki il va intalni pe Andrei Pavel, iar Go Soeda va primi replica lui Victor Hanescu. La putin timp dupa tragerea la sorti, liderul echipei noastre, Andrei Pavel, care va ajunge in Japonia sa-si treaca in cont cel de-al 60-lea meci din Cupa Davis, a declarat ca Romania este principala favorita, dar a mentionat ca in Cupa Davis pot aparea mereu si surprize. "Cred ca suntem principali favoriti. Suntem mai experimentati, pentru ca am jucat in Grupa Mondiala, dar Cupa Davis e Cupa Davis. Pot aparea mereu surprize! De aceea competitia este atat de interesanta. Nu se stie niciodata ce se va intampla. Echipa Japoniei este foarte buna si joaca intotdeauna bine acasa, iar Go Soeda este viitorul tenisului japonez", a declarat Pavel. Acelasi ton optimist l-a folosit si capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu, care crede ca echipa noastra este favorita, dar a atentionat ca Japonia este o adversara periculoasa. "Nu arata prea bine, dar reprezinta un pericol. Cred ca noi suntem favoriti, dar stiu sigur ca va trebui sa ne luptam pentru mentinerea in Grupa Mondiala", a spus si Marcu.
In replica, liderul nejucator al gazdelor, Eiji Takeuchi, s-a declarat foarte multumit de tragerea la sorti, pentru ca in primul meci de simplu va juca Takao Suzuki, un sportiv mult mai experimentat decat Go Soeda. "Pentru ca intalnirea are loc acasa, Japonia are un avantaj de zece ori mai mare. Se pot intampla multe in Cupa Davis", a precizat Takeuchi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.