Politistii i-au identificat pe cei patru romani care au intermediat plecarea muncitorilor in Spania. 27 dintre victimele lor au fost audiate la DIICOT.

Cei 27 de muncitori romani, victime ale traficantilor de persoane in Spania, au f
Politistii i-au identificat pe cei patru romani care au intermediat plecarea muncitorilor in Spania. 27 dintre victimele lor au fost audiate la DIICOT.

Cei 27 de muncitori romani, victime ale traficantilor de persoane in Spania, au fost audiati miercuri noapte in sediul DIICOT al Parchetului General. Grupul a ajuns miercuri dimineata in Romania, prin Vama Arad, iar la Bucuresti abia in jurul orei 21.00. La sosirea la Parchetul General ii asteptau doua masini cu jandarmi cagulati care s-au asezat pe doua rinduri pentru a forma un culoar.

Dintre cei abia coboriti din autocar, cei mai multi aveau aerul unor oameni amariti si acum foarte speriati. Altii, tatuati si imbracati in blugi, tricouri si cu sepci pe cap, pareau mai siguri de ei. Cei mai tineri se acopereau cu cite o bluza de trening si fugeau repede in sediul Parchetului. Un altul era descult. Nici unul dintre ei nu a raspuns la intrebarile presei.

Audierea celor 27 de victime de catre politistii de la cercetari penale si procurorii DIICOT s-a prelungit pina la ora 4.00. Unii dintre ei nu stiau sa scrie declaratiile si a fost nevoie ca anchetatorii sa caute martori asistenti care sa participe la dictarea lor. Toata lumea a mai luat si o pauza de masa, pentru ca muncitorii erau infometati.

In fata anchetatorilor, cei 27 au declarat ca au ajuns in Spania pe 5 septembrie a.c. Dupa trei zile de munca au primit numai cinci euro. La sfirsitul lunii ar fi trebuit sa primeasca 1.200 de euro. Romanii au lucrat pe plantatii de maslini, dar au locuit in conditii inumane si au fost sechestrati, apoi amenintati cu sabii, pistoale si bite. Dupa finalizarea audierilor, muncitorii au urcat in autocar si au fost dusi acasa la Mangalia.

Intre timp, politistii au identificat patru persoane din judetul Constanta care ar fi primit cite 300 de euro de la fiecare muncitor pentru a le facilita acestora plecarea in Spania.

Deocamdata, cei patru nu au fost audiati pentru ca, spun anchetatorii, s-ar afla in Italia sau Spania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.