Conducerea E.ON Gaz Distributie solicita autoritatilor amanarea demolarii blocului din Zalau afectat de explozia de saptamana trecuta, in vederea determinarii concrete a cauzelor care au dus la producerea deflagratiei. Reprezentantii E.On Gaz au decl
Conducerea E.ON Gaz Distributie solicita autoritatilor amanarea demolarii blocului din Zalau afectat de explozia de saptamana trecuta, in vederea determinarii concrete a cauzelor care au dus la producerea deflagratiei. Reprezentantii E.On Gaz au declarat ca rezultatele preliminare ale investigatiei efectuate de expertii germani pun sub semnul intrebarii posibilitatea ca explozia de la Zalau sa fie urmare a fisurarii conductei de gaz. Reprezentantii companiei sustin, de asemenea, ca, pentru determinarea cauzelor reale care au dus la producerea exploziei, se impune conservarea in starea actuala a imobilului, cel putin in ceea ce priveste pivnita, parterul si etajul intai. "In acest sens, trebuie ridicate si pastrate instalatiile tehnice de gaz si tevile de gaz din imobil, inclusiv cele de la etajele superioare, pentru a fi supuse unei analize tehnice detaliate. De asemenea, trebuie investigat cu mare atentie si canalul de termoficare", arata compania intr-un comunicat. La randul sau, primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a anuntat ca E.ON Gaz a ignorat doua adrese pe care Primaria Zalau i le-a trimis in acest an pentru realizarea unor investitii la retelele din municipiu, retele care sunt in majoritate vechi. Primarul a spus, citat de Mediafax, ca in acest an au fost trimise catre E.ON Gaz doua adrese prin care se cerea cuprinderea la capitolul de cheltuieli a unor lucrari de intretinere a conductelor din oras, dar ca distribuitorul de gaz nu a luat nici o masura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.