Niki Lauda il critica pe spaniolul dorit de Renault, Toyota sau BMW si renegat de McLaren si Ferrari.

Formula 1 incearca sa scape de scandalul care a tamponat la virf cel mai important sport auto, dar gazul de esapament a lasat un miros urit in urma afacerii de spionaj dintre McLaren si Ferrari. Fernando Alonso (foto) pare sa fi iesit cel mai lovit din toata aceasta poveste, fiind atacat atit de propria scuderie, pentru turnatoria de la FIA, cit si de adversari, care nu concep ca dublul campion mondial ar putea deveni triplu campion dupa ce a depasit fara scrupule o eventuala sanctiune.

Fostul campion mondial de Formula 1 Niki Lauda l-a criticat dur pe spaniol, spunind despre Alonso, ca o comparatie cu rivalitatea dintre el si Alain Prost: „Francezul era un ciine, iar Alonso este mai rau". Lauda crede ca exista doua tipuri de piloti in F1: cei egoisti „absoluti", unde se include si pe sine, si piloti slabi, care duc o politica in echipa pentru a-si intari pozitia, unde este dat exemplu Alonso.

Alonso se pregateste sa devina insa din nou campion mondial, toate casele de pariuri dindu-l favorit in lupta cu coechipierul sau, Lewis Hamilton, sau cu Kimi Raikkonen de la Ferrari. De asemenea, spaniolul isi face bagajele de la McLaren, scuderie care si-a rezolvat divergentele cu Mercedes. El nu vorbeste cu managerul general Ron Dennis din 5 august („Nu ne vorbim, dar nu conteaza. Relatia dintre mine si Fernando este extrem de rece. El este convins ca politica noastra conform careia fiecare pilot trebuie sa fie tratat la fel nu ii reflecta statutul"), dar are oferte importante de la Renault, Toyota si BMW. Din CM de Formula 1 mai sint de disputat trei etape, primul Grand Prix fiind programat peste o saptamina la Fuji, in Japonia.