Un urs a stat o noapte intreaga cu capul intr-un bidon cu mincare, in curtea Sanatoriului de boli psihice din Predeal.

Animalul a coborit din padure in curtea sanatoriului, in noaptea de marti spre miercuri, in cautarea hranei. La intrarea in Spitalul de boli psihice din Predeal a gasit un bidon plin cu mincare si s-a oprit sa manince. Ursul a ramas insa blocat cu capul in bidon, stind asa pina dimineata, cind a fost gasit de angajatii unitatii medicale.

Salariatii spitalului au anuntat vinatorii, care au venit imediat si au tranchilizat animalul. Abia dupa ce ursul a adormit, vinatorii au incercat sa-i scoata bidonul intepenit pe cap. Dupa ce s-a trezit, ursul a fost eliberat in padure.

„Sintem obisnuiti cu astfel de evenimente, pentru ca frecvent ursii coboara in curtea unitatii medicale. Aseara (marti seara - n.r.), in jurul orei 22.00, a fost observat un urs in curtea sanatoriului, dar angajatii nu au anuntat imediat Asociatia Vinatorilor, pentru ca nu prezenta un pericol. Cadrele care au fost de serviciu au reusit sa tina sub control situatia si sa linisteasca bolnavii internati in unitatea noastra, dar si pentru acestia ursul a reprezentat o curiozitate", a declarat pentru MEDIAFAX Anemaria Vitiuc, directorul de ingrijiri al Sanatoriului Predeal.

Ursii si-au facut simtita prezenta si in Dimbovita. Un paznic de noapte de la o firma din localitatea Fieni s-a vazut nevoit sa traga cu arma dupa ce un urs a inceput sa dea tircoale gheretei sale. In cele din urma, animalul s-a speriat si a fugit, fara ca paznicul sa pateasca ceva.