"Stagiunea" teatrelor
Azi, la ora 19.00, "gongul va bate pentru toate teatrele" din Bucuresti, pe Calea Victoriei, in fata hotelului Novotel, construit pe fosta locatie a vechiului Teatru National al Bucurestiului. Timp de trei seri, pana pe 22 septembrie, publicul este invitat la prezentarea stagiunii teatrale 2007-2008, in cadrul unui eveniment numit "Stagiunea". Fiecare teatru va avea la dispozitie cate un display cu o plasma pe care va rula un montaj compus din imagini video, fotografii si flash-uri ale pieselor. Personaje costumate, personalizate de fiecare teatru, vor invita trecatorii la teatru. Odata cu inaugurarea evenimentului, 24-FUN lanseaza impreuna cu All Concept suplimentul "Stagiunea", dedicat in intregime teatrelor din Bucuresti. (M.A.)
Conventia peisajului
Consiliul Europei - Directia de Cultura si patrimoniu natural si cultural din cadrul Diviziei pentru patrimoniu cultural, peisaj si amenajarea teritoriului, in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Culturii si Cultelor, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania, Consiliul Judetean Sibiu si Primaria municipiului Sibiu organizeaza "A sasea reuniune a grupurilor de lucru pentru implementarea Conventiei Europene a Peisajului". Reuniunea este inscrisa pe Agenda Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. La reuniune vor fi prezenti peste 300 de participanti din Europa, dar si din alte state ale lumii. (D.C.)
Scrisoare fara litere
Astazi, la ora 17.45, la magazinul Diverta din Plaza Romania, va avea loc lansarea romanului "Scrisoare fara litere", aparuta la Editura Paralela 45, de Brandusa Luciana Grosu. La eveniment este invitat maestrul Ion Lucian. Un roman initiatic, al incercarilor, al greselilor, al deciziilor si al transformarilor, atat pe planul fantastic, cat si in cel real, personajele sunt confruntate cu propriile lor limite si aleg sa-si schimbe viata. (D.C.)
Bucurestii, ieri si azi
Astazi, la sediul ArCuB, va avea loc un simpozion cu tema "Internele si istoria Bucurestiului". Manifestarea este organizata de Directia Generala Informare si Relatii Publice, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul Municipiului Bucuresti. Se va desfasura o sesiune de comunicari in care vor fi prezentate lucrari precum: "Atestarea documentara a orasului Bucuresti", "Cladiri vechi din Bucuresti". De asemenea, participantii la acest eveniment vor putea viziona o "fresca a Micului Paris", urmarind filmul "Bucurestiul de ieri si de azi", pelicula realizata de Arhivele Nationale. (D.C.)