Spitalul din Bicaz se confrunta cu o criza de medici care pune in pericol insasi functionarea institutiei.
Pe parcursul ultimelor luni, cadrele medicale ale spitalului au plecat in masa spre alte tari in care li s-au oferit salarii mult mai ma
Spitalul din Bicaz se confrunta cu o criza de medici care pune in pericol insasi functionarea institutiei.
Pe parcursul ultimelor luni, cadrele medicale ale spitalului au plecat in masa spre alte tari in care li s-au oferit salarii mult mai mari si conditii de munca mult mai bune, fapt care a facut ca, la ora actuala, institutia sanitara din Bicaz sa ramana cu mai putin de o jumatate din personalul necesar.

Practic, spitalul nu mai are medic ortoped si nici pediatru, in cazul acestuia din urma urmand sa fie chemat, provizoriu, un medic pensionar. Singurul cardiolog al spitalului si-a perfectat deja actele de plecare in strainatate si va parasi institutia peste cel mult o saptamana.
Pentru cazurile de interventie chirurgicala mai exista doar un singur medic disponibil, insa acesta nu poate efectua nici o operatie din cauza ca specialistul anestezist lipseste cu desavarsire.

Din acest motiv, toate persoanele care ajung in diverse situatii de urgenta la spitalul din Bicaz beneficiaza doar de primul ajutor, dupa care sunt transportate rapid la Spitalul Judetean Neamt. Asta cu atat mai mult, cu c&acir c;t, la centrul de primire a urgentelor din cadrul spitalului, mai lucreaza doar un singur asistent care nu poate face fata tuturor solicitarilor. „Absolut toate sectiile au un mare deficit de personal. Situatia pare a fi fara iesire, fiindca noi nu-i putem opri pe oameni sa lucreze aici pe salarii de nimic, cand in alte tari ar putea castiga de zece ori mai mult. Daca lucrurile vor merge in ritmul acesta, vom fi siliti sa inchidem portile definitiv, fiindca nu vom mai avea cu cine sa lucram”, a spus Stefan Manta, directorul medical al spitalului din Bicaz.

Exodul nu poate fi oprit


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.