"Patriarhul asigura membrii Colegiului CNSAS de interesul sau ca trecutul recent al unui regim dictatorial si ateu, care a obligat Biserica Ortodoxa si celelalte culte la acte extreme de supravietuire, sa fie cunoscut cu toate atrocitatile lui", se a
"Patriarhul asigura membrii Colegiului CNSAS de interesul sau ca trecutul recent al unui regim dictatorial si ateu, care a obligat Biserica Ortodoxa si celelalte culte la acte extreme de supravietuire, sa fie cunoscut cu toate atrocitatile lui", se arata in comunicatul semnat de Laurentiu Tanase si postat pe site-ul Patriarhiei. Practic, la prima intalnire oficiala a Sfantului Sinod, care va avea loc dupa instalarea Patriarhului, se va lua o decizie oficiala privind pozitia Bisericii Ortodoxe fata de dosarele inaltilor ierarhi. Decizia din Sfantul Sinod devine cu atat mai interesanta, cu cat in perioada urmatoare, in cadrul Bisericii Ortodoxe, urmeaza sa fie ocupate cateva posturi importante ramase vacante. Laurentiu Tanase ne-a declarat ca CNSAS va continua sa aplice legea, iar audierile inaltilor ierarhi vor continua si pana la intrunirea Sfantului Sinod. La randul sau, Mircea Dinescu a declarat ieri ca indiferent de rezultatul discutiilor dintre Laurentiu Tanase si Patriarh, CNSAS va lua in continuare decizii in privinta inaltilor ierarhi. (C. ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.