Pe motiv ca a adus deservicii imaginii partidului, senatorul Marius Marinescu a fost exclus ieri din PD. In replica, acesta ii face „mafioti" pe liderii PD.Senatorul Marinescu paraseste PD pentru a
doua oara. El ii acuza pe liderii democrati
ca sint „capi ai mafiei" Biroul Permanent al PD a hotarit ieri, cu unanimitate de voturi, excluderea din partid a senatorului Marius Marinescu. Decizia a fost anuntata imediat dupa terminarea sedintei de presedintele PD, Emil Boc. „Decizia de excludere din partid a senatorului Marius Marinescu a fost luata pe baza raportului intocmit de Comisia de etica si litigii pentru prejudiciile de imagine aduse si pentru atacurile la adresa membrilor de partid pe care le-a exercitat in ultima vreme", a anuntat Boc. Marinescu a intrat in atentia comisiei in urma cu un an dupa un scandal intre doua protejate ale sale pe care le-a propulsat la conducerea Agentiei Romane pentru Investitii Straine. Suparat pe decizia conducerii PD, senatorul Marinescu i-a acuzat pe liderii partidului ca sint „capi ai mafiei". „PD a avut doua programe, un program de guvernare, de fatada, pe care nu l-a indeplinit, si un alt program, nescris, realizat de mafiotii din PD punct cu punct: tunuri cu asfaltari, cu borduri, cu imobiliare, vezi parcul Bordei", a acuzat Marinescu pe postul Realitatea TV. De mai multe saptamini, acesta se afla in disputa cu presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, pe tema retrocedarii parcului Bordei catre controversatul om de afaceri Costica Constanda. In aceasta disputa, Marinescu s-a aliat cu liderii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, dusmani recunoscuti ai PD. „Din cauza pozitiilor pe care le-am luat alaturi de oameni de buna-credinta, de politicieni adevarati, cum e domnul Iliescu, am ajuns sa fiu exclus din partid", recunoaste senatorul ex-PD. Acesta nu a uitat sa aminteasca nici episodul in care Videanu a primit in ultimele clipe ale guvernarii Nastase concesionarile pe exploatare de marmura. „Nu a fost acelasi deranj atunci cind democratul Adriean Videanu a batut palma cu PSD pentru a primi, prin concesionare, cariere de marmura in folosul propriilor afaceri", spune Marinescu.

Nici secretarul general al PD, Vasile Blaga, nu a scapat de tirul acuzatiilor senatorului exclus. El l-a invinuit pe Blaga ca ar fi „capo di tutti capi" al mafiei din partid. „Ar trebui trimis la dezalcoolizare. El e in spatele tuturor afacerilor de la mafia cu borduri la cea cu asfaltari si altele", acuza Marinescu. El sustine ca nu va contesta decizia partidului si ca deocamdata va ramine senator independent. „Am primit mai multe oferte de la mai multe partide. Printre ele se afla si PRM, si PSD", ne-a declarat Marinescu.

Marinescu, la a doua dezertare Acesta a mai parasit o data partidul, in urma cu trei-patru ani. Surse din PD spuneau ca atunci acesta s-a suparat ca nu a fost aleasa in conducerea organizatiei pentru IMM-uri o protejata de-ale sale. O data cu plecarea lui de atunci a aparut o poveste. Democratii sustineau ca, dupa ce a plecat din partid, Marinescu a luat si obiectele sanitare din baia pe care a amenajat-o in sediul partidului. In urma acestei povesti, desi a negat cu toate ocaziile ca s-ar fi intimplat asa, Marinescu a ramas cu porecla Bideu. De data aceasta, Marinescu sustine ca va lasa partidului tot mobilierul pe care l-a adus in sediile pe care le-a folosit. „Am vorbit deja cu consilierele mele sa faca un proces-verbal cu toate obiectele pe care le-am adus in PD si le fac cadou partidului", ne-a declarat Marinescu.

Mai multe despre senatorul Marius Marinescu, pe www.cotidianul.ro/select