Omorul comis la 9 martie 2001 si transarea victimei au fost filmate in totalitate de catre Meiwes, imaginile fiind vizionate numai de catre anchetatori si ulterior de judecatori. In cartea sa intitulata sugestiv "Cina de taina a criminalilor", Manfred Risse, un proeminent medic legist german, descrie cu lux ororile vazute de el si care, la primul proces al lui Meiwes, l-au socat atat de puternic pe unul dintre magistrati incat a vomitat in sala de judecata.
Victima canibalului, Bernd Brandes, un inginer de sistem din Berlin in varsta de 43 de ani, a mers de bunavoie acasa la Meiwes, in orasul Rotenburg, in urma unui anunt publicat de canibal pe Internet - "Caut un om care doreste sa fie mancat". Dupa ce au baut impreuna, Meiwes i-a taiat penisul lui Brandes si au incercat sa-l consume.
Dar, pentru ca "delicatesa" nu era pe gustul lor, au decis sa incerce a doua zi altceva. Intr-una din secventele filmate, Brandes, care pierduse mult sange, spunea: "Daca maine mai sunt in viata, vom incerca sa mancam testiculele mele". "O scena absolut socanta. Era incredibil ca un om atat de grav ranit putea debita asemenea aberatii. Parea o comedie de proasta calitate. Din pacate nu a fost insa asa", scrie dr. Risse.
Intre timp insa, din cauza pierderii masive de sange, Brandes isi pierde cunostinta, iar Meiwes il omoara si il cioparteste. Pana sa fie prins, Meiwes a apucat sa consume aproximativ 20 de kilograme din Brandes. Faptele sale au fost descoperite in decembrie 2002, cand politia a efectuat o perchezitie - in urma unui denunt - la domiciliul lui Meiwes.
In alta imagine filmata, "Meiwes pune pe o farfurie o bucata din piciorul victimei, stropita cu sos si in care infipsese un cutit si o furculita. Ulterior, canibalul a postat incredibila scena pe Internet", povesteste medicul legist. Risse a fost nevoit sa examineze nu mai putin de 30 de pachetele cu carne, unele din ele fiind inscriptionate pentru a putea fi identificate - "file de gat" si datate - "10/03/01".
Desi obisnuit cu cadavre mutilate si ciopartite, doctorul german marturiseste ca a fost efectiv socat de filmul de patru ore in care Meiwes prezinta fiecare etapa a transarii victimei sale. "Fac asta de peste 20 de ani. Am efectuat peste 5000 de autopsii si am examinat peste 30.000 de cadavre, dar, pentru prima data in cariera mea, mi-au transpirat mainile si efectiv mi s-a zbarlit parul", a mai precizat Risse.
In urma unui proces indelung mediatizat si controversat, canibalul Armin Meiwes, acum in varsta de 46 de ani, a fost condamnat in 2006 la inchisoare pe viata.