Conducerea Romarm a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului de la Uzina Mecanica Mija, in care au fost ranite patru persoane, a anuntat, joi, compania.
Explozia s-a produs, joi dimineata, la sectia pirotehnica a uzinei, locul unde este dezamorasata munitia.
Specialisti ai Romarm s-au deplasat catre locul accidentului pentru a evalua situatia si a identifica, impreuna cu reprezentantii conducerii societatii si cu autoritatile locale, masurile care se impun, se arata intr-un comunicat al companiei, remis, agentiei MEDIAFAX.
Patru muncitori au suferit arsuri si traumatisme si au fost transportati la Spitalul Judetean din Targoviste. Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, Elena Ionescu, toti cei patru raniti au fost transportati apoi la Spitalul de Arsi din Capitala pentru ca aveau arsuri pe o suprafata mare a corpului.
Explozia a fost urmata de un incendiu, care a fost stins la scurt timp de pompierii militari de la ISU Dambovita, sositi la fata locului.
Inspectoratul Teritorial de Munca Dambovita a declansat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii exploziei.
Fabrica de armament este o societate de subansamble cu profil militar si armament, avand 395 de salariati, din care peste 120 au primit previze si vor fi disponibilizati.