Cei 27 de muncitori romani care fusesera sechestrati in apropierea regiunii Sevilla, din Spania, au ajuns, ieri dimineata, la Arad, slabiti, infometati si traumatizati. Cei patru fugari au fost localizati de autoritatile spaniole.

In juru
Cei 27 de muncitori romani care fusesera sechestrati in apropierea regiunii Sevilla, din Spania, au ajuns, ieri dimineata, la Arad, slabiti, infometati si traumatizati. Cei patru fugari au fost localizati de autoritatile spaniole.

In jurul orei 8.30, cei 27 de romani au ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, cu un autocar al firmei „Atlassib“ care efectueaza curse regulate pe ruta Spania - Romania. Muncitorii erau slabiti si infometati si au primit hrana de la politistii de frontiera aradeni. Jurnalistii prezenti in vama aradeana nu au putut discuta cu pasagerii, fiind tinuti la distanta de autocar. Potrivit unor surse din randul politistilor de frontiera, IGPR ar fi cerut pasagerilor sa nu ofere informatii presei, pentru a nu periclita demersul anchetei, in conditiile in care romanii au fost martorii mai multor infractiuni si pot fi recunoscuti de membrii grupului care i-a sechestrat. In jurul orei 10.00, ei au fost preluati de politistii din cadrul IPJ Arad si escortati la Bucuresti, la sediul Directiei Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru a fi audiati.
Procurorii DIICOT impreuna cu ofiterii din cadrul Directiei Cercetari Penale urmeaza sa stabileasca daca cele reclamate de romani sunt adevarate, precum si daca acestia sunt victime ale traficantilor de persoane.

'Batuti cu rangile>>
Primii care au aflat de aceasta intamplare au fost politistii constanteni atunci cand, in urma cu sapte zile, doua femei din Mangalia au depus plangere reclamand tratamentul inuman la care sunt supusi 32 de romani plecati la inceputul lunii septembrie in Spania. Politistii au inceput cercetarile si au stabilit ca persoanele respective fusesera racolate de trei barbati din Mangalia, care nu au fost deocamdata identificati. De asemenea, s-a stabilit ca plecarea intregului grup s-a facut din localitatea ilfoveana Bolintin Vale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.