Giulestenii se prezinta in Germania, astazi, de la 21.45 (TVR 1), pentru mansa intii a turului inaugural al Cupei UEFA, fara Dani Coman in apararea lor.Rapid merge la Nürnberg fara principalul
„avocat", Dani Coman Dupa ce a evitat tururile de incalzire, Rapid intra direct pe tabloul principal al Cupei UEFA, incercind sa forteze patrunderea, pentru al treilea an consecutiv, in grupele celei de-a doua competitii continentale. Ca si cind n-ar fi fost suficiente indisponibilitatile lui Marius Constantin - suspendat - si Costin Lazar - accidentat -, giulestenii nu se pot baza, pentru meciul tur de la Nürnberg, nici pe portarul Dani Coman, care a suferit o intindere la derby-ul contra Stelei si va fi inlocuit de rezerva Andrade. „Am incredere in Andrade, cum de altfel am in tot lotul. Dani e un portar bun, dar chiar daca a jucat intr-un meci amical, Andrade a facut-o bine", crede antrenorul Cristiano Bergodi. In pofida problemelor de efectiv, Bergodi, aflat la debut in cupele europene, crede in sansa Rapidului, chiar daca, personal, considera mai importanta cistigarea campionatului. „Plecam cu un moral bun. Va fi un meci foarte periculos, dar sintem pregatiti si vrem sa cistigam. Vor fi doua meciuri diferite, din care speram sa ne calificam. Trebuie sa fim mai hotariti in fata portii si le-am cerut mai multa concentrare atacantilor si fundasilor nostri. Speram intr-un rezultat pozitiv la Nürnberg", a declarat tehnicianul giulestenilor, la plecarea spre Germania.

Este pentru a patra oara in ultimul an cind Rapid intilneste o formatie giulesteana. Dupa Stuttgart, Hertha Berlin si Hamburg, Nürnberg pare cea mai accesibila, mai ales ca, in momentul de fata, se afla pe locul 15 in 1.Bundesliga. Fapt care i-a atras atentia secretarului general, Nicolae Manea. „Sintem increzatori, Rapid este o echipa care se poate bate cu oricine, dar nu trebuie sa tinem cont ca Nürnberg e pe locul 15 in campionat. Domnul Bergodi stie totul despre ei. Sper ca ratarile din meciul cu Steaua sa se razbune si sa reusim sa marcam. Nu trebuie sa ne consideram spaima echipelor germane, a fost in trecut, acum sint alte vremuri", atentioneaza Manea. De partea cealalta, nemtii considera ca prima sansa le apartine giulestenilor, avind in vedere eficacitatea in intilnirile directe contra echipelor germane si performanta de acum doi ani, cind Rapid a ajuns in sferturile de finala ale Cupei UEFA. „Ma bucur ca le e frica de Rapid. Iata ca nemtilor le e frica de Rapid. Cred ca vom veni cu cel putin un punct. Ne dorim foarte mult sa nu cistigam... scuze, sa nu pierdem", a venit reactia bilbiita a patronului George Copos. Ca si Rapid, nemtii au acces in Cupa UEFA din postura formatiei cistigatoare a cupei, Nürnberg invingind dramatic cu 3-2 pe Bayern München. Printre vedetele germanilor se numara Charisteas, care tocmai a revenit dupa o accidentare, asemeni lui Tomas Galasek sau Robert Vittek, liderul nationalei Slovaciei fiind insa indisponibil pina la sfirsitul anului. Prima mansa de la Nürnberg se joaca astazi, de la 21.45, in direct pe TVR 1.