La Walter si Naipu s-au dat lupte grele. Cu crapi si salai, evident. Te inrolezi?

Pentru pescarul bucurestean, iesirea spre Alexandria poate avea in acest weekend tomnatic un tilc aparte. Escapada la sud de Bucuresti va da sansa sa p
La Walter si Naipu s-au dat lupte grele. Cu crapi si salai, evident. Te inrolezi?

Pentru pescarul bucurestean, iesirea spre Alexandria poate avea in acest weekend tomnatic un tilc aparte. Escapada la sud de Bucuresti va da sansa sa pipaiti capturi de exceptie strigind, asta daca ati avut puterea sa treceti peste obletii si clenii Argesului.

Iesind din Bucuresti pe Soseaua Alexandriei, dupa ce treci de Mihailesti, vei zari un indicator spre Walter. Nu va pot spune prea multe despre comuna cu pricina, in schimb stiu cite ceva despre lacul cu acelasi nume din zona. Crap - romanesc si fitofag -, caras si salau, plus detaliile (biban soare, guvid de balta si ghibort), destul ca sa iasa de un weekend bun pentru inima oraseanului. Crapul de Walter, amator de porumb si mamaliga, a dat semne de integrare europeana in ultima perioada, cu boilies, fir de par, avertizoare si tot tacimul. La rindul lui, salaul, stapin in dreptul nucilor, nu departe de calugar, are gusturi rafinate, dindu-se in vint dupa plastice moi sau tari in functie de jigurile sau de voblerele pe care le folositi. Nu va promit ca talia acestor rapitori va fi pe masura curajului cu care se arunca asupra nalucilor.

Daca nu va opriti la Walter, atunci mai mergeti pe soseaua de Alexandria aproape 40 de kilometri, pina la Naipu. Chiar in inima comunei, in loc sa atacati curba strinsa la dreapta, mergeti inainte, cu luare aminte la sleaurile si gropile drumului de tara pe care tocmai ati intrat. Veti trece un pod peste doua lacuri invadate de giste si rate proprietate privata, veti ajunge in plin cimp si tot asa pina cind drumul va cobori din nou printre doua lacuri. Faceti stinga si sinteti la Albele. Aici, pescarii mai sedentari vor gasi intelegere din partea crapilor - neaosi sau copii chinezesti - si a carasilor. Cei care vor sa mai dea jos din depuneri o pot face pescuind de pe mal la salau. Cele mai bune zone unde puteti gasi salaii sint cele din fata insulei, fie departe pe firul apei, fie linga mal, in pragurile abrupte. Aici, cu ceva rabdare si pricepere, puteti avea la capatul firului exemplare trecute de patru kilograme, asa cum este captura de 4,3 kg intrata de curind in cursa pentru Trofeul Mustad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.