MiniMax, 18 magazine pana la finele anului Reteaua de magazine de tip discount MiniMax inaugureaza astazi la Cernavoda al zecelea magazin din tara, dupa o investitie de 750.000 euro, a anuntat miercuri compania. Pentru anul in curs mai sunt programate inaugurarile altor magazine la Campulung Muscel, Brasov, Buzau, Navodari, Ovidiu, Petrosani, Rasnov si Turnu Magurele. Fiecare magazin implica o investitie de 750.000 euro, iar suprafata de vanzare este de 1.000 mp. (Mediafax) Generali, infuzie de capital pentru dezvoltare Generali Asigurari si-a majorat capitalul social cu 70 milioane de lei, pana la 120 milioane de lei, prin emiterea a 700.000.000 de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,10 lei pe titlu. „Actualul capital social al companiei depaseste cu mult limitele minime cerute de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, insa aceasta majorare a fost efectuata pentru a sprijini dezvoltarea companiei si diversificarea activitatii de asigurari generale si de viata", a declara directorul general al firmei, Tudor Moldovan. (Carmen Neacsu) Brandul turistic, targetat pe anumite piete Brandul turistic al Romaniei trebuie reconsiderat si promovat cu prioritate in tari precum Germania, Italia, Franta, SUA, Ungaria, Marea Britanie, statele baltice si Irlanda, se recomanda in Master Planul de dezvoltare a turismului, aprobat de guvern. Documentul mai recomanda identificarea de noi oportunitati de promovare a turismului traditional si imbunatatirea perceptiei pe plan international, prin reconsiderarea brandului turistic. (Carmen Neacsu)

IMAS si Mercury masoara audientele Consortiul format din companiile IMAS si Mercury Research a castigat, pentru a doua oara consecutiv, dreptul de a realiza masuratorile de audienta a programelor de radiouri, pentru perioada 2008-2011. Castigatorii au fost desemnati in urma unei licitatii organizate de catre Asociatia pentru Radio Audienta si CNA. La pitch a participat si consortiul Metro Media Transilvania - INSOMAR. Noua metodologie prevede realizarea a trei sondaje anuale. (Iulia Bunea)

4 miliarde de € pentru salariile functionarilor Numarul functionarilor din administratia publica se ridica la 124.054, iar cheltuielile cu salariile insumeaza 14,028 miliarde lei (patru miliarde euro), in perioada ianuarie-iulie 2007, potrivit Ministerului Finantelor. Suma alocata salariilor in primele sapte luni din acest an reprezinta 70% din fondurile totale alocate in cursul anului trecut, de 20,33 miliarde lei, iar numarul functionarilor a crescut cu 3.744. (NewsIn)