Membrii Comisiei economice a Senatului au respins ieri doua ordonante promovate de Ministerul Transporturilor privind administrarea privata a companiei Tarom si, respectiv, aplicarea unor derogari de la legislatia contractelor de achizitie publica pe
Membrii Comisiei economice a Senatului au respins ieri doua ordonante promovate de Ministerul Transporturilor privind administrarea privata a companiei Tarom si, respectiv, aplicarea unor derogari de la legislatia contractelor de achizitie publica pentru o serie de proiecte de constructii. Comisia economica a adoptat un raport de respingere pentru cele doua acte normative, care vor fi trimise plenului Senatului, a declarat agentiei Mediafax senatorul PSD, Şerban Mihailescu. Ordonanta referitoare la Tarom, aprobata de Guvern in luna august, permitea companiei nationale de transport aerian sa aiba printre administratori o firma romaneasca sau straina, desemnata prin licitatie organizata de Ministerul Transporturilor, pe perioada de restructurare si de pregatire pentru privatizare. Ordonanta a fost aprobata de Executiv dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat modul in care Tarom isi desfasoara activitatea, aratand ca aceasta companie dovedeste ca o intreprindere de stat lucreaza mai prost decat o firma privata si ca singura solutie este asocierea cu un operator privat. Al doilea act normativ respins miercuri de Comisia economica a Senatului este OUG 72/2007, de derogare de la prevederile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de cesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata de Guvern la sfarsitul lunii iunie. Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu (PD), a criticat Guvernul pentru emiterea acestei ordonante, sustinand atunci ca lucrarile de constructie a unor tronsoane de autostrada sunt acordate astfel prin criterii care exclud nu doar fiecare firma din Romania, ci inclusiv o asociere a tuturor firmelor romanesti. El a sustinut ca lucrarile prevazute de actul normativ depasesc suma de trei miliarde euro si ca respectiva ordonanta este "foarte tintita" si "cu dedicatie" pentru anumite firme straine, in caietul de sarcini existand "conditii colosale", care exclud firmele romanesti de constructii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.