Presedintele partidului, Emil Boc, sustine ca hotararea BPN s-a bazat pe un raport al Comisiei de Etica si Litigii in care se spune ca a provocat "prejudicii de imagine" si si-a atacat public colegi din partid. Marinescu a afirmat ca nu va ataca deci
Presedintele partidului, Emil Boc, sustine ca hotararea BPN s-a bazat pe un raport al Comisiei de Etica si Litigii in care se spune ca a provocat "prejudicii de imagine" si si-a atacat public colegi din partid. Marinescu a afirmat ca nu va ataca decizia, un asemenea demers fiind inutil din cauza dictaturii interne din PD. Dimpotriva, senatorul pare hotarat sa rupa definitiv legaturile cu fostul sau partid pe care l-a acuzat ca a promovat doua programe de guvernare, unul oficial si unul prin care a urmarit obtinerea unor beneficii ilegale pentru "mafiotii" din partid. El a atacat-o dur pe Monica Macovei, fostul ministru de Justitie, acuzand-o ca a subordonat justitia politicului prin transferul dreptului de a propune procurorul-general si procurorul-sef al DNA de la CSM la ministrul de resort. De asemenea, Macovei este acuzata ca a falicilitat evaziunea fiscala prin indepartarea procurorilor financiari de la Curtea de Conturi. Astfel, politicieni pedisti au putut sa-si ascunda afacerile ilegale din domeniul imobiliar si al energiei, sustine senatorul. Excluderea sa, afirma Marinescu, este consecinta faptului ca nu a inchis ochii la aceste afaceri. In plus, i s-a reprosat ca a fost co-initiator al unor proiecte de legi alaturi de pesedisti ca Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu. "Nu o sa-mi inchida gura liderii talibani din PD", a precizat Marinescu. In privinta viitorului sau politic, senatorul a precizat ca va ramane independent, in pofida faptului ca a primit mai multe oferte din partea unor partide parlamentare. Marinescu a evitat pana acum excluderea, in pofida relatiilor incordate cu conducerea PD ce l-a admonestat public de mai multe ori, dar picatura care a umplut paharul a fost recentul atac la adresa lui Adriean Videanu. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.