Presedintele PLD, Thedor Stolojan, a declarat , joi, pentru MEDIAFAX, ca speculatiile privind formarea unui Guvern PD-PLD ar insemna ca aceasta formula sa fie "la mana PSD sau PNL", in lipsa unei majoritati parlamentare, astfel ca singura solutie o c

Presedintele PLD, Thedor Stolojan, a declarat , joi, pentru MEDIAFAX, ca speculatiile privind formarea unui Guvern PD-PLD ar insemna ca aceasta formula sa fie "la mana PSD sau PNL", in lipsa unei majoritati parlamentare, astfel ca singura solutie o constituie alegerile anticipate.

"Solutia sunt alegerile anticipate. A face un guvern cu PD, care sa fie la mana PSD sau la mana PNL, nu este o treaba buna. Adica sa faci un Guvern ca cel al PNL-ului, care tresare la orice adiere de vant in Parlament", a declarat Thedor Stolojan, ca reactie la informatiile vehiculate in mass-media, cu privire la constituirea uni posibil guvern PD-PLD, in urma adoptarii motiunii de cenzura a PSD.

Theodor Stolojan a aratat ca, "daca PNL si PSD au suficienta acoperire in Parlament, aceste doua formatiuni ar trebui sa isi faca un guvern transparent, pe baza unui protocol, si sa stie lumea cu cine are de-a face".Stolojan a mai afirmat ca, deocamdata, pozitia PLD este de a astepta depunerea motiunii de cenzura, tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile in PSD fiind comparat, de catre liderul PLD, cu un "soap opera".

"In al doilea rand, trebuie sa vedem daca PSD isi va vota propria motiune, pentru ca si aici este un semn de intrebare. Sunt multe necunoscute in acest moment", a mai precizat Stolojan. Intrebat cum comenteaza informatiile aparute in presa, cu privire la posibilitatea ca Traian Basescu sa il numeasca premier, intr-o formula de guvernare PD-PLD sau intr-un guvern de tehnocrati, Theodor Stolojan a declarat transant: "Nu avem ce discuta. Important este ca un guvern care se formeaza sa aiba sustinere in Parlament, si nu asa cum s-a intamplat cu Guvernul Tariceanu II, care a fost sustinut de PSD si acum l-a lasat balta. Daca aceste criterii nu se indeplinesc, singura solutie o reprezinta alegerile anticipate". In opinia presedintelui PLD, ceea ce se intampla in acest moment cu PNL, faptul ca "este umilit in Parlament", este rezultatul atitudinii lui Calin Popescu Tariceanu, care "nu a inteles ca, intr-o democratie, cand nu mai ai sprijin politic, ajungi la alegeri anticipate".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.