Aproape jumatate din cele sapte mii de limbi care , in prezent, sunt vorbite pe glob pot sa dispara pana la finele secolului XXI. La aceasta concluzia au ajuns lingvistii americani, informeaza sensator.ru.  CAUZE. Conform cal

Aproape jumatate din cele sapte mii de limbi care , in prezent, sunt vorbite pe glob pot sa dispara pana la finele secolului XXI. La aceasta concluzia au ajuns lingvistii americani, informeaza sensator.ru.  CAUZE. Conform calculelor efectuate de americani, la ficare doua saptamani moare cate o limba, ceea ce va duce in viitor la o schimbare majora a culturii mondiale. Aproape jumatate dintre limbile vorbite, exista doar in forma orala si pot fi usor uitate. Unele limbi dispar o data cu moartea persoanei care stie acea limba. Disparand limbile care nu au avut o forma scrisa, nu lasa in urma lor nicio notita, atfel se pierde istoria si cultura acestei limbi. Cel mai des limbile mor in tarile unde exista cel putin doua limbi oficiale, unde graiul care domina elimina cealalta limba, fie in scoala ,televizor sau la piata. Printre astfel de tari se regasesc Australia de Nord, America Centrala si de Sud, regiuni ale Americii de Nord, partea de Ves a Siberiei si partea de Sud Vest a SUA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.