Veniturile obtinute din vanzarea produselor agricole catre unitati specializate vor fi impozitate cu 2%, de la inceputul anului viitor, cota de impunere urmand sa creasca la 3% in 2009 si 4% in 2010, au declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, surse oficial
Veniturile obtinute din vanzarea produselor agricole catre unitati specializate vor fi impozitate cu 2%, de la inceputul anului viitor, cota de impunere urmand sa creasca la 3% in 2009 si 4% in 2010, au declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.
Propunerea vine din partea Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) si este inclusa in proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, au mentionat sursele citate.
"De la 1 ianuarie 2008, veniturile obtinute din valorificarea produselor agricole, vandute catre unitati specializate pentru colectare sau unitati de procesare industriala, vor fi impozitate cu 2%, conform Legii 343/2006. Pentru o predictie bugetara pe termen mediu s-a decis anuntarea noilor cote de impunere pentru urmatorii doi ani", au explicat sursele.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, ca proiectul de modificare a Codului Fiscal are in vedere extinderea bazei de impozitare, asa cum s-a anuntat in momentul deciziei de majorare a pensiilor, dar a negat ca impozitele vor fi majorate.
Printre modificarile pregatite de MEF se numara modalitatile de plata a taxei pe valoarea adaugata, precum si distribuirea dividendelor.
Vosganian a explicat ca va fi eliminata modalitatea de plata inversa a TVA in cazul constructiilor, pentru ca formula actuala este greoaie pentru firme si reprezinta o amanare a veniturilor pentru bugetul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.