Consiliul de ministri german a aprobat, ieri , un proiect de ordonanta pentru facilitarea imigrarii cetatenilor straini cu studii superioare, in vederea acoperirii deficitului de forta calificata de munca, relateaza AFP. Proiectul aprobat de Guvern,
Consiliul de ministri german a aprobat, ieri , un proiect de ordonanta pentru facilitarea imigrarii cetatenilor straini cu studii superioare, in vederea acoperirii deficitului de forta calificata de munca, relateaza AFP. Proiectul aprobat de Guvern, care urmeaza sa fie dezbatut de Parlament in octombrie, prevede ca, incepand de la 1 noiembrie, Germania va primi ingineri proveniti din tarile membre UE din Europa Centrala si de Est, specializati in domeniul electrotehnic si al masinilor-unelte. De asemenea, studentii straini care beneficiaza de diplome germane vor obtine automat si dreptul de munca, pentru trei ani, in Germania. Guvernul de coalitie a decis si eliminarea principiului preferential national pentru cetatenii straini cu studii superioare. Pana in prezent, autoritatile germane cereau dovada ca locurile de munca vizate de acestia nu pot fi ocupate de germani. Aceste masuri, care urmeaza sa fie discutate de Parlament in octombrie, au fost anuntate la 24 august, dupa o reuniune a “marii coalitii” dintre conservatori si social-democrati, desfasurata la castelul Meseberg. Noile propune ri marcheaza o modificare importanta in politica Germaniei, care a vrut initial sa isi inchida piata muncii pana in 2009 pentru cetatenii ultimelor tari care au aderat la UE. Schimbarea este insa considerata drept prea timida in unele sectoare economice, expertii apreciind ca Germania are nevoie de 20.000 - 40.000 de ingineri. Conform raportului anual al Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) privind invatamantul superior, la 100 de ingineri care urmeaza sa se pensioneze, Germania dispune de numai 90 de absolventi care vor intra pe piata muncii.

Imigrantul roman care si-a dat foc in fata subprefecturii din Castellon a murit


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.