Lovitura data de „alianta“ PSD- PD liberalilor prin respingerea celor doua ordonante de reorganizare a Guvernului, i-a determinat pe liderii PD PNL si PSD sa negocieze intre ei viitorul Palatului Victoria. Jocurile de culise de pe scena
Lovitura data de „alianta“ PSD- PD liberalilor prin respingerea celor doua ordonante de reorganizare a Guvernului, i-a determinat pe liderii PD PNL si PSD sa negocieze intre ei viitorul Palatului Victoria. Jocurile de culise de pe scena politica romaneasca acrediteaza din ce in ce mai mult ideea unei regrupari a fostului FSN, adica o colaborare intre PSD si PD. Cele doua partide isi doresc foarte mult sa revina la putere, iar mijlocitorul, in acest moment, pare a fi Traian Basescu. Primul pas a fost facut ieri, cand Comitetul Executiv al PSD a decis depunerea motiunii de cenzura. De asemenea social-democratii au stabilit ca Titus Corlatean sa fie cap de lista pentru Parlamentul European.

Presedintele Traian Basescu a deschis, ieri, portile unei colaborari oficiale intre PD si PSD. El a recunoscut ca s-a intalnit cu Mircea Geoana, dupa ce acesta din urma declarase ca a avut o discutie particulara cu seful statului. „Ca sa nu existe niciun dubiu, l-am primit ieri (marti - n.r.) pe Mircea Geoana“, a precizat Basescu. „Am vazut abordari ca 'presedintele a recunoscut>>, ca si cum as fi fost supus unui interogator iu. Acestea sunt intalniri firesti“, a incercat presedintele Basescu sa justifice intalnirea cu Geoana. In acest context, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca liderii democrati au avut, inclusiv marti, o intalnire cu Basescu, precizand ca acestia nu au participat la discutia sefului statului cu presedintele PSD, Mircea Geoana. Pe de alta parte, Boc a precizat ca in urma respingerii de catre Senat celor doua ordonante de reorganizare a Guvernului, actualul Executiv trebuie sa-si dea demisia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.