Candidatii liberali pentru Parlamentul European au fost prezentatI ieri public, dupa ce Delegatia Permanenta a partidului si-a dat votul asupra listei. Intr-o sala cu aproximativ 200 de liberali, premierul Calin Popescu Tariceanu a citit numele primi

Candidatii liberali pentru Parlamentul European au fost prezentatI ieri public, dupa ce Delegatia Permanenta a partidului si-a dat votul asupra listei. Intr-o sala cu aproximativ 200 de liberali, premierul Calin Popescu Tariceanu a citit numele primilor 32 de candidati, in fruntea carora a fost plasata Renate Weber, fost consilier al presedintelui Traian Basescu.

Desi a petrecut un stagiu la Cotroceni, Weber a marturisit acum ca singurul partid in care si-ar fi putut incepe cariera politica este PNL, iar ca europarlamentar al acestui partid vrea sa contribuie la creserea rolului parlamentelor nationale sI la inlaturarea restricttiilor impuse romanilor pe piata muncii.

Al doilea pe lista de candidati, fostul ministru de Finante, Daniel Daianu, s-a prezentat si el parafrazandu-l pe Kennedy. "Ich bien ein liberal", a spus Daianu, adaugand ca potI fi un liberal in orice partid te-aI afla.

La lansare a venit si fostul ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, care ar fi trebui sa deschida lista de candidati. "A fost optiunea mea personala", a explicat Ungureanu in fata ziaristilor, intrebat fiind de ce a renuntat la candidatura. Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a laudat sI el candidatii spunand ca PNL are cea mai buna echipa pentru aceste alegeri sI i-a indemnat sa le prezinte romanilor obiectivele de viitor, nu sa se risipeasca in dispute, pentru ca "romanii s-au saturat de certuri politice sI sunt pe punctul de a-sI pierde increderea in toata clasa politica".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.