Pugilistul roman s-a accidentat si nu va mai urca in ring pentru titlul mondial si bursa-record de peste 400.000 de dolari.

Romanii vor mai avea de asteptat pina sa fie martori la o gala de box organizata de celebrul promotor Don King. Adrian Diaconu (foto) trebuie sa intre in ring la sfirsitul acestei saptamini intr-un meci care conteaza pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea-regina WBC, dar o accidentare suferita la un antrenament l-a scos din manusi pe pugilistul de la Interbox. „Tyson cel Alb" are o contuzie la metatarsiene si afectarea tesutului, iar radiografiile au relevat ca ar fi fost imposibil sa fie recuperat pina la ora meciului. In afara posibilitatii de a-si pune centura cu diamante, „Rechinul" va pierde si bursa, record pentru boxul autohton, de 415.000 de dolari.

Challenger la titlul mondial, in locul lui Adrian Diaconu, a devenit Epifanio Mendoza, care il va intilni pe campionul impresariat de Don King, Chad Dawson, meciul disputindu-se tot pe 29 septembrie, la ARCO Arena din Sacramento. „Ghinionul lui Adrian Diaconu ii permite lui Mendoza sa faca istorie. Adrian se va recupera si va lupta altadata", a spus Don King. Fostul antrenor al lui Adrian Diaconu, Ion Moroita, a declarat pentru NewsIn ca a vorbit cu fostul sau elev si acesta i-a povestit ca medicii i-au spus ca, in cazul in care va boxa accidentat, meciul cu Dawson ar putea fi ultimul din cariera sa. El a precizat ca romanul va boxa cu invingatorul din acest meci.