Dezbaterea pe tema “cum ne aparam de malpraxis” m-a derutat putin. Enervati de ofensiva pacientilor reclamagii, medicii au decis sa stranga randurile si sa lupte pentru drepturile lor. “Pacientii au toate drepturile, iar noi nu ave
Dezbaterea pe tema “cum ne aparam de malpraxis” m-a derutat putin. Enervati de ofensiva pacientilor reclamagii, medicii au decis sa stranga randurile si sa lupte pentru drepturile lor. “Pacientii au toate drepturile, iar noi nu avem nici unul”, spuneau doctorii. Singurul punct de reper al marii ofensive era mass-media, in care aparusera sute de articole care semnalau acuzatiile de culpa medicala. Despre procesele ajunse in instanta si despre existenta vreunui verdict de vinovat de culpa medicala nimeni nu avea nici o idee. Asta daca excludem cazul bietului doctor Ciomu, mult prea mediatizat din cauza organului sectionat, care astampara setea de senzational a publicului. Tragic este ca aceste culpe medicale se petrec cu o frecventa nepermisa. Iar oamenii mor pentru ca medicii nu au avut timp sau chef sa-i examineze cu profesionalism si seriozitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.