Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a respins solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti. Motivul principal al respingerii fiind titulatura postului - Becali TV.

Potrivit CNA, reglemen
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a respins solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti. Motivul principal al respingerii fiind titulatura postului - Becali TV.

Potrivit CNA, reglementarile audiovizualului prevad faptul ca un post de televiziune nu poate purta denumirea unei personalitati politice si nici nu poate promova aceasta personalitate.

CNA a cerut in repetate randuri schimbarea denumirii postului pentru care s-a cerut licenta audiovizuala, reprezentantii Steaua Bucuresti nu au revenit asupra acestei denumiri. Mai mult decat atat, Gigi Becali, patronul Stelei, a afirmat, intr-o intalnire anterioara cu membrii CNA, ca "Becali" este un brand pentru care nu mai este nevoie de promovare si ca numele acesta va promova televiziunea si nu invers.

"Problema era aceea ca, fiind persoana publica si vrand sa faca in continare politica, denumirea Becali TV este una pe care, prin reglementarile noastre, nu o putem accepta. Noi am sugerat sa gaseasca o alta formula de a denumi postul pentru ca, desi unele persoane considera ca este importanta aceasta denumire, reglementarile noastre nu permit acest lucru", a afirmat Grigore Zanc, membru CNA, sustinut de colegii sai.

Membrii CNA au fost de parere ca nu exista in Europa o televiziune care sa poarte numele unei personalitati politice, iar Rasvan Popescu, presedintele CNA, a precizat ca "nu exista nici macar Berlusconi TV". "Cultul personalitatii nu exista numai la noi, o asemenea reclama pentru o persoana nu este posibila", a conchis si Constantin Dutu.

CNA a facut referire si la faptul ca, in grila postului TV, exista 14 ore de emisiuni difuzate in reluare: "Este o licenta pentru difuzare 24 de ore din 24, care are in intervalul orar 10.00 - 12.00 reluari, 13.00 - 18.00 reluari, 24.00 - 7.00 reluari", a constatat Rasvan Popescu.

De asemenea, Ioan Onisei, membru CNA, a facut referire la Decizia 403/2005 a CNA, despre care a spus ca cere detalii legate de continutul audiovizual si procente destinate operelor europene, el precizand ca grila Becali TV nu respecta aceste reglementari.

Marian Oprea, reprezentantul clubului Steaua Bucuresti si cel care ar urma sa se ocupe de programele viitorului post, a cerut CNA un ragaz de o zi, pentru a lamuri problema numelui Becali TV: "O sa vorbesc cu Becali si, ori se gandeste sa schimbe denumirea, ori isi mentine propunerea".

Membrii CNA au mai spus ca i-au sugerat patronului Stelei sa numeasca postul Steaua TV, dar ca acesta a respins propunerea. "Daca nu se numeste Becali TV nu se mai uita lumea"
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.