Dosarul instrumentat de DNA si consacrat in presa sub denumirea de dosarul „matusii Tamara” contine o serie defapte si coincidente care nu au atras atentia procurorilor. In timp, au iesit la iveala aspecte stranii privind ancheta DNA. In
Dosarul instrumentat de DNA si consacrat in presa sub denumirea de dosarul „matusii Tamara” contine o serie defapte si coincidente care nu au atras atentia procurorilor. In timp, au iesit la iveala aspecte stranii privind ancheta DNA. Intregul dosar are la baza un denunt formulat de omul de afaceri Genica Boierica, denunt pe care acesta l-a facut la data de 19 ianuarie 2006. La acea data, Boerica avea de ispasit o pedeapsa privativa de libertate de opt ani, la care fusese condamnat pentru faptul ca prejudiciase statul cu aproximativ 300 de miliarde de lei, prin restituiri ilegale de TVA si spalare de bani. Dosarele care au stat la baza acestor condamnari au fost instrumentate de catre procurorii anticoruptie.

Ceea ce nu s-a recunoscut pana in momentul de fata este un fapt care pune sub semnul intrebarii cel putin onestitatea denuntului formulat de Boerica. La baza anchetelor derulate impotriva afaceristului stateau nu mai putin de 38 de informari are Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Buna credinta a denuntatorului, atunci cand cel denuntat este cel care a d eterminat arestarea si condamnarea sa este, cel putin indoielnica. Cu toate acestea procurorii DNA nu par sa fi tinut cont de aceasta nuanta.

Denuntatorul a fost 'diagnosticat ca nesincer>>
Un alt aspect straniu este acela ca, din cate am putut afla noi, denuntul nu a fost inregistrat la DNA, nefiind niciodata inclus in circuitul actelor si documentelor oficiale. Conform surselor noastre, din cele trei denunturi facute in cele din urma de Boerica, nici unul dintre acestea nu are numar de inregistrare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.