Guvernul a abrogat, la inceputul lunii septembrie, HG 709/2005 privind statutul Camerei de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti (CCIB) si alegerea conducerii institutiei, hotarare contestata imediat de catre conducerea CCIB. "In hotararea de
Guvernul a abrogat, la inceputul lunii septembrie, HG 709/2005 privind statutul Camerei de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti (CCIB) si alegerea conducerii institutiei, hotarare contestata imediat de catre conducerea CCIB. "In hotararea de a lupta impotriva abuzurilor, Colegiul de Conducere al CCIB, intrunit in sedinta extraordinara, in data de 19 septembrie, a decis sa sesizeze Parlamentul Romaniei, organizatii patronale si intreaga societate civila, si se va adresa justitiei si va internationaliza aceasta disputa, informand Comisia Europeana, Eurochambres si toate celelalte camere de comert din capitalele europene", se arata intr-un comunicat al Colegiului de Conducere al CCIB.
Potrivit reprezentantilor CCIB, camerele de comert si industrie teritoriale sunt convocate maine, la Ramnicu Valcea, la o intrunire "pe a carei ordine de zi apare, tentant, la primul punct, o tema care vizeaza asa-zisele raporturi de colaborare si de lucru" dintre camerele de comert si Registrul Comertului. "De fapt, adevarata miza apare la punctul 3, care se numeste Modificarea H.G. 709/2005 - abuz de putere sau masura normativa legala? De ce a fost nevoie de un astfel de demers care sa legitimeze un fals grosolan?", se spune in comunicat. Reprezentantii CCIB sustin ca, desi ministrul Comertului, Ovidiu Silaghi, a afirmat in fundamentarea care a stat la baza deciziei Guvernului ca acest proiect de act normativ a fost discutat in mai multe randuri cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, aceste consultari nu au avut niciodata loc. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.