Este pentru a doua oara cand celebra companie Bejart vine la Bucuresti, dupa ce in 2000, la lansarea "Intalnirilor JTI", a prezentat, in premiera pe o scena din Romania, spectacolul "Ballet for Life", pe muzica formatiei Queen.
Acum, Béjart Ballet Lausanne le ofera spectatorilor romani un spectacol-retrospectiva: "L'Amour, la Danse" reuneste fragmente din cele mai reusite creatii ale lui Maurice Bejart din ultima jumatate de secol, printre acestea, "Le Sacre du Printemps", "Romeo et Juliette", "Sept danses grecques", "Brel et Barbara" si "Ballet for Life". Coloana sonora a spectacolului include creatiile unor compozitori clasici ca Stravinski, Berlioz, Strauss, Bellini, Mahler si ale unor muzicieni contemporani ca Jacques Brel, Mikis Teodorakis, Queen si U2.
"L'Amour, la Danse" a fost creat in 2005 si s-a bucurat de un succes urias. Desi este unul dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul companiei, in 2007-2008 doar patru orase il vor gazdui: Bucuresti, Barcelona, Tokio si Atena.
Spectacolele companiei Bejart vor avea loc pe scena Teatrului National Bucuresti, cu incepere de la ora 18.00. Ambele spectacole se vor desfasura cu casa inchisa, biletele fiind vandute, conform organizatorilor, inca din august. Spectacolul de maine va fi preluat, in direct, de TVR 1. (I. POPOVICI)