Un clip de rap amator postat pe YouTube le-a adus celor doi autori acuzatii de terorism si o perioada petrecuta in inchisoare, din cauza versurilor care afirmau, intre altele, ca vor distruge micutul lor orasel din Missouri, relateaza AFP.

Clipul a mers "prea departe" si este "mai bine sa fim in siguranta decat sa avem un nou Columbine", a estimat procurorul Steven Stevenson, din Andrew County, Missouri. El facea referire la drama de la Columbine, unde doi tineri au ucis 12 elevi si un profesor in liceul lor din Colorado (vest) in 1999.

Nici unul dintre autorii clipului, ambii albi si in varsta de circa 20 de ani, nu avea cazier judiciar, desi unul dintre ei a mai avut probleme cu justitia pentru fapte minore in adolescenta, a indicat procurorul. Inregistrarea a fost retrasa de pe site duminica seara, dupa ce un localnic a sunat la politie.

Unul dintre cei doi tineri explica intr-o piesa rap cum va ucide un politist cu un kalasnikov si va distruge orasul, in timp ce celalalt afirma ca va viola o politista si o va obliga sa se prostitueze. Unul dintre ei a fost eliberat pe cautiune, iar celalalt se afla inca dupa gratii. Ambii ar putea fi inculpati pentru complot, amenintari teroriste, tulburarea ordinii publice si ultraj.