Compania americana Panacea Pharmaceuticals a elaborat un test de diagnosticare a cancerului pulmonar prin analiza sangelui.

Testul presupune determinarea in sange a nivelului proteinei aspartil-beta-hidroxilaza. In mod normal, ace

Compania americana Panacea Pharmaceuticals a elaborat un test de diagnosticare a cancerului pulmonar prin analiza sangelui.

Testul presupune determinarea in sange a nivelului proteinei aspartil-beta-hidroxilaza. In mod normal, aceasta proteina se gaseste in interiorul celulelor, in cazul cancerului pulmonar, ea iese la suprafata celulelor si ajunge in sange.

Un nivel crescut al proteinei favorizeaza inmultirea necontrolata a celulelor maligne. "Testul elaborat de noi poate depista cancerul intr-un stadiu incipient, cand simptomele nu sunt sesizabile. In prezent, pentru diagnosticarea cancerului sunt folosite radiografia pulmonara si tomografia computerizata.

Acestea sunt destul de scumpe, presupun un nivel ridicat de radiatii si nu pot fi folosite ca screening la populatia generala. Analiza de sange este insa la indemana tuturor", arata Mark Semenuk, coordonatorul cercetarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.