Peste 300 de agenti de turism s-au reunit la Bursa de Turism Litoral 2008 (19 - 22 septembrie), pentru perfectarea contractelor de parteneriat intre hotelieri si touroperatori.

Sezonul 2007 a fost caracterizat ca unul foarte profitabil si care poate sa creasca optimismul agentilor de turism care opereaza pe Litoral.

'Este primul an in care cresterea estimata a turismului pe Litoral este de 25 - 30 la suta, ceea ce trebuie sa fie un semnal foarte pozitiv si incurajator', a declarat Alin Burcea, reperezentat al asociatiei patronale din sudul Litoralului.

Municipalitatea Constanta are ca tinta, in cadrul Master Planului pentru turism, un proiect de 70 de milioane euro, pentru regenerarea zonei peninsulare a statiunii Mamaia, pe care o considera ca poate avea un mare potential turistic.

Operatorii apreciaza ca in 2008 preturile pe Litoral vor creste cu 5 - 7 la suta, iar daca preturile la utilitati vor creste, scumpirile ar putea ajunge pana la 10 la suta. Principala cauza a majorarii vor fi majorarile salariale, pentru  motivarea personalul angajat din sector.
Rompres