Ministrul de externe Adrian Cioroianu a anuntat ieri, in sedinta de Guvern, ca a dispus procesarea separata a cererilor de viza ale studentilor basarabeni la Consulatul Romaniei din Chisinau si a dat asigurari ca nu vor exista probleme. „Am da
Ministrul de externe Adrian Cioroianu a anuntat ieri, in sedinta de Guvern, ca a dispus procesarea separata a cererilor de viza ale studentilor basarabeni la Consulatul Romaniei din Chisinau si a dat asigurari ca nu vor exista probleme. „Am dat dispozitie ca studentii sa intre pe un culoar aparte, (...) deci nu va fi nici o problema“, a declarat Cioroianu, citat de NewsIn. Premierul Calin Popescu-Tariceanu ii ceruse ministrului sa dea dispozitie Consulatului de la Chisinau sa proceseze „cu rapiditate“ cererile studentilor din Republica Moldova, ca urmare a semnalelor aparute in presa. In plus, Cioroianu i-a dat asigurari ca va creste capacitatea de prelucrare a numarului de vize dupa deschiderea noului consulat de la Chisinau, intr-o luna. „Studentii basarabeni care studiaza in Romania sunt ingrijorati ca, din cauza aglomeratiei, nu vor putea primi vizele si vor intarzia la cursuri“, a spus Tariceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.