"Toti membrii actualei echipe de la Kremlin sunt din KGB, toti care iau decizii sunt de acolo sau impartasesc aceeasi ideologie, acelasi concept referitor la ceea ce ar trebui sa fie un stat. Si echipa actioneaza cu hotarare si intr-un mod foarte efi
"Toti membrii actualei echipe de la Kremlin sunt din KGB, toti care iau decizii sunt de acolo sau impartasesc aceeasi ideologie, acelasi concept referitor la ceea ce ar trebui sa fie un stat. Si echipa actioneaza cu hotarare si intr-un mod foarte eficient", a apreciat fostul disident. "Nu utilizeaza chiar aceleasi metode. Utilizeaza metode sovietice modificate cu succes", a explicat Kovaliov, de profesie biolog, care, in anii'60, a aparat detinutii politici. Arestat in 1974 pentru "propaganda antisovietica", el a fost condamnat la sapte ani de inchisoare si trei ani de exil. "In Uniunea Sovietica, cenzura era realizata foarte simplu. Exista o comisie de cenzura. Un organism de cenzura al statului. Astazi acel organ nu mai exista, insa exista cenzura. Intrebati orice jurnalist. Exista cenzura? Da, exista", a adaugat Kovaliov. In acelasi timp, SUA acuza Rusia ca spioneaza ca in timpul Razboiului Rece. (Detalii in pag. 7) (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.