Un tribunal al Uniunii Europene (UE) a mentinut in mare parte decizia autoritatii antitrust a Comisiei Europene din 2004 impotriva grupului american Microsoft, ceea ce reprezinta o victorie foarte importanta a autoritatii europene pentru concurenta,
Un tribunal al Uniunii Europene (UE) a mentinut in mare parte decizia autoritatii antitrust a Comisiei Europene din 2004 impotriva grupului american Microsoft, ceea ce reprezinta o victorie foarte importanta a autoritatii europene pentru concurenta, relateaza Reuters.
Curtea de prima instanta a Uniunii Europene a respins toate punctele apelului grupului Microsoft, modificand doar decizia Comisiei Europene privind crearea unui organ de monitorizare privind implementarea masurilor menite a rezolva situatia.
Comisia Europeana a decis in 2004 ca Microsoft s-a folosit de pozitia dominanta pe piata sistemelor de operare pentru calculatoarele personale pentru a afecta interesele rivalilor directi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.